Navijači crno-belih ponovo pozivaju državu da se istraži „kriminal u FK Partizan“: Ukoliko ne reagujete, pravdu ćemo potražiti uz korišćenje drugih metoda 1Foto: Starsport

Navijači Partizana, koji su pre devet dana odžali drugi protest u centru Beograda zahtevajući da uprava fudbalskog kluba iz Humske podnese ostavke, oglasili su se novim saopštenjem u kojem su naveli da državni organi, uprkos dogovoru, nisu odgovorili na njihove zahteve.

U saopštenju koje prenosimo u celini, oni navode da će, ukoliko se nadležne institucije ne izjasne u najkraćem roku, biti primorani da odgovore ponovo potraže na ulici.

„Poštovana javnosti, navijači Partizana! Rok za ispunjenje uslova iz ultimatuma, postavljenog 16. juna na skupu ”Za slobodan Partizan,” je istekao. Javnim čitanjem Apela i mirnim protestima pokazali smo državi da okupacija u FK Partizan može biti rešena i mirnim putem. Predali smo Apel i zahteve ispred više desetina hiljada navijača Fudbalskom savezu Srbije, Skupštini i Vladi Republike Srbije, uz postavljeni ULTIMATUM da se na dostavljene zahteve odgovori u roku od sedam dana. U razgovoru sa državnim organima, dobili smo uveravanja i potvrdu da će se na zahteve odgovoriti i to pismenim putem. Pošto je rok istekao, a odgovora i dalje nema, pozivamo nadležne institucije da se u najkraćem roku izjasne. U suprotnom, bićemo primorani da ponovo potražimo odgovore na ulici.

Više od 90 bivših igrača i 26.000 navijača potpisalo je ili podržalo “Apel za spas Partizana”. Javno prozivamo i članove nelegitimne Skupštine FK Partizan. Do sada smo vas spominjali sporadično, ali znamo vas po imenu i prezimenu. Vi ste saučesnici u sunovratu kluba. Vreme je da prestanete sa ćutanjem i sakrivanjem. Znamo da se plašite za svoja radna mesta, decu i porodice. Ali dođe vreme kada ćutanje i sakrivanje više ne pomažu. Život bez karaktera i zabijanje glave u pesak će vam se o tu glavu i obiti.

Podnošenjem Apela, uz masovnu podršku navijača, tražili smo podršku protiv kriminala koji se dešava u FK Partizan. Ukoliko Apel ostane bez odgovora, pravdu ćemo potražiti uz korišćenje drugih metoda. Okupatorima u Upravi, posebno Vazuri i Vučeliću, poručujemo da ćemo ih suočiti sa posledicama njihovih postupaka sve dok ne prihvate ODGOVORNOST i ne napuste klub koji drže kao taoca. Svuda i na svakom mestu. Bukvalno na svakom mestu! Iako mislite da imate moćne zaštitnike, kada dođe odsudni momenat niko vam na kraju neće priteći u pomoć”, piše u saopštenju navijača Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari