Navijači Partizana Grobari Jug prekinuli bojkot, vraćaju se na stadion u Humskoj 1Arhivska fotografija Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Navijači Partizana sa južne tribine „Grobari Jug“ prekinuli su danas bojkot utakmica fudbalskog kluba na stadionu u Humskoj, nakon ispunjenja svih zateva i odlaska uprave.

– Više od 25 godina sa tribina Partizanovog stadiona se čuje ‘Uprava napolje’. Tu dugu i iscrpljujuću borbu za slobodan Partizan vodile su generacije navijača, ali ovoj generaciji je dopalo da se suoči sa najgorom vrstom okupacije od njegovog osnivanja. Iako su jedni vrteli glavom u neverici, drugi odustali, a treći pokazivali otvoreno nepoverenje, Južna tribina je, uz ogromne žrtve, ostala dosledna u ovoj borbi, sa verom i odlučnošću da je moguća potpuna pobeda – navodi se u saopštenju navijačke grupe „Grobari Jug“.

Uprava fudbalskog kluba Partizan na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošom Vazurom napustila je Humsku posle sednice Skupštine kluba održane u ponedeljak.

– U ovim izuzetno teškim okolnostima po navijače Partizana, tribina je trpela sve i svašta, ali smo uspeli da zbijemo redove. Uprkos početnom nepoverenju šire grobarske populacije, svojim potezima trudili smo se da vratimo poverenje i zapalimo iskru u svima kojima je crno-bela boja u srcu. Uz konstantnu represiju i hapšenja, odupiranje nebrojenim pokušajima potkupljivanja, ponuda za kompromise i sukobe sa potplaćenim frakcijama – našu borbu smo bili primorani da prenesemo i na ulice – dodaje se u saopštenju.

Navijači su naveli da su Apel za spas Partizana, protesti, skupovi i bojkot utakmica u Humskoj pokrenuli promene.

– Taj plamen otpora i vera da je naša borba ispravna i da su promene moguće, na kraju se razbuktala kao pravi oganj i pokazala da baklju slobode koja krasi Partizanov grb ova generacija navijača s Južne tribine nosi sa punim pravom. Ovo je naša pobeda. Ali ne samo nas sa tribine, već svakog ko se ovoj borbi pridružio, jer bez jedinstva ne bismo uspeli – navodi se.

Navijači Partizana naveli su da se pokazalo da je „ideja partizanštine i dalje izuzetno jaka i da nema prepreka koje se ne mogu savladati“ i istakli da se borba tu ne zaustavlja jer treba pokazati jedinstvo i snagu za suštinske promene u klubu.

Partizanom sada upravlja Privremeni organ na čelu sa Rasimom Ljajićem, uz koga će biti i bivši fudbaleri Predrag Mijatović i Danko Lazović.

Navijači su naveli da nova uprava neće imati lak posao jer se suočava sa izuzetno teškom situacijom, ali da ima jasan primer kako ne treba da se radi.

– Na primeru drugih klubova se vidi da bez navijača, bez vraćanja kluba onima od kojih je otet – nema dugoročnog rešenja. U tribini će imati iskrenog partnera na putu podizanja kluba iz pepela, ali i ljutog protivnika ukoliko bilo ko pomisli da ponovo otuđi klub od svojih navijača – dodaje se.

Navijači su pozvali sve „grobare“ da se vrate na utakmice i podrže Partizan.

– Prva i osnovna tačka za prekid bojkota bila je podnošenje ostavki kompletne vodeće garniture, uključujući i raspuštanje Skupštine. Sada, kada su ti zahtevi ispunjeni, vreme je da se vratimo svojoj kući, na svoju tribinu i da otvorimo novo, svetlije poglavlje u istoriji kluba. Jer, posle kiše uvek dođe sunce, a ono je najlepše iznad Humske ulice. Ogrejaće, obasjaće – navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari