Navijači Trabzona napali Dušana Tadića i igrače Fenerbahčea (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Fudbaleri Fenerbahčea u vaterenom derbiju 30. kola prvenstva Turske savladali su u gostima ekipu Trabzona, a posle navijači domaćeg tima napali su goste iz Istanbula.

Igrači Fenerbahčea proslavljali su trijumf koji im mnogo znači u borbi za titulu sa Galatasarajem kada su na teren utrčali navijači Trabzona koji su se želeli da se obračunaju sa njima.

Nastao je opšti haos, a nakon toga su fudbaleri turskog velikana, među kojima i srpski reprezentativac Dušan Tadić, otrčali u svlačionicu kako bi spasili od napadača. Iskusni fudbaler je inače upisao dve asistencije.

Golman Fenera Dominik Livaković navodno je udaren u glavu, piše Sport Klub.

Netrpeljivost između navijača Trabzona i Fenerbahčea je najveća u turskom fudbalu, a pre nekoliko godina vatrenim oružjem pogođen je autobus sa fudbalerima kluba iz Istanbula.

Takođe, u nadoknadi vremena koja je bila predviđena da traje deset minuta, a trajala je mnogo duže, videli smo opšti sukob na terenu.

Zbog nešto oštrije igre domaćih igrača, nastala je velika gužva u kojoj su učestvovali gotovo svi igrači, čak su se i raspodelili na dve gomile… „Fešti“ su se pridružili i navijači koji su bacali flaše sa vodom na teren.

Fenerbahče je na kraju slavio 3:2, a uprkos porazu Trabzon je ostao treći na tabeli, jer je u ovom kolu i Bešiktaš izgubio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari