"Navijači" vređali i pretili 1Foto: Starsport

Veliki ulog, brejk prednosti i istorijski momenat za košarkaše Budućnosti, pojedine njihove pristalice prepoznale su kao momenat da noć pred treći duel finalne serije ABA lige, poremete rutinu igrača Crvene zvezde i dodatno ih iznerviraju.

Postoje dve verzije događaja, prema prvoj, vraćajući se sa završne konvencije Mila Đukanovića, zbog koje je i finalna serija pomerena za dan, njegove pristalice upale su u hotel u kojem boravi ekspedicija crveno-belih, sa namerom da pokušaju da ostvare fizički kontakt sa prvima na koje naiđu. U vidokrugu su im bili kapiten Branko Lazić i Alen Omić, koje su prvo verbalno napali, a kada su im ovi replicirali, pokušali su fizički da nasrnu na obojicu.

Čitav incident dogodio se ispred obezbeđenja Crvene zvezde, koje je sprečilo eksces većih razmera, policija je takođe blagovremeno odreagovala, posle čega su se huligani udaljili iz hotela.

Na osnovu druge verzije, incident su izazvali gosti hotela, koji su u njemu već bili kada su se smestili igrači i stručni štab Crvene zvezde. Po dolasku na večeru, u zasebnom delu sale, košarkaši su bili primećeni; a jedan stariji gost prišao im je tražeći da vidi Alena Omića. Kada se centar Zvezde javio, počeo je da ga vređa na nacionalnoj osnovi. Pridružili su mu se i ostali iz grupe, pa su zajedno nastavili sa još većim uvredama i šovinističkim porukama: „Zaklaćemo vas“. Tom prilikom jedan pripadnik obezbeđenja iz Crvene zvezde bio je povređen, a do eskalacije nije došlo zbog reakcije policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari