Navijačima Crvene zvezde zabranjen ulazak u halu Armanija 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Klub iz Milana nije dozvolio da pristalice crveno-belih kupe karte za međusobni evroligaški duel.

Iako je planiran meč zakazan tek za 11. januar, u okviru 21. kola Evrolige, uprava Armanija preduzela je, u suštini, diskriminatorske korake kako bi onemogućila crveno-belima d aimaju podršku svojih navijača.

U obrazloženju odluke navedeno je da se time želi smanjiti rizik od mogućeg sukoba između domaćih i gostujućih navijača.

– Kako bismo zaštitili javni red i bezbednost, doneli smo odluku koja odmah stupa na snagu, da se zabrani prodaja ulaznica za navijače Crvene zvezde iz Beograda i da mogućnost kupovine propusnica bude dozvoljena samo stanovnicima regiona Lombardija. Ulaznice će biti štampane samo uz lične podatke kupca – navedeno je u zvaničnom saopštenju kluba.

Kao razlog se navode i tenzije između navijača Crvene zvezde i Rome, jer se smatra da bi u Italiji mogli da naprave sačekušu gostima iz Srbije.

Ističe se da je sve počelo 4. februara, kada su posle prethodne utakmice Olimpije i Zvezde pristalice srpskog kluba navodno napale navijače rimskog kluba po okončanju utakmice između Rome i Empolija, ukrali im zastavu i potom je zapalili u Beogradu.

Do incidenta je došlo i u Bolonji, kada su pristalice kluba iz Večnog rada napale nekolicinu srpskih studenata pred okršaj Virtusa i Crvene zvezde.

Navodno su Rimljani hteli da se obračunaju i u Bernu, pred susret fudbalera crveno-belih u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa, ali im je zabranjen ulazak u Švajcarsku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari