Navikao sam na pritisak 1Foto: Starsport

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da njegovo učešće na Evrobasketu nikada nije bio problem i dodao da sa nestrpljenjem iščekuje Evropsko prvenstvo.

Od novog igrača Sakramento Kingsa očekuje se da bude jedan od lidera ‘Orlova’ u Turskoj, kao i da zameni povređenog Miloša Teodosića.

„Teško je, ali ne možemo ništa da uradimo. To su normalne stvari, dešavaju se. Sada moramo da pružimo maksimum i da damo sve od sebe u svakoj utakmici“, rekao je Bogdanović u intervjuu za „Eurohoops“, dodavši da je na poziciji plejmejkera igrao ponekad i u Fenebahčeu i da se „osećao dobro u toj ulozi“.

Bogdanović je svestan da će i postavka igre morati donekle da se promeni.

„Ovo je novo za nas, imamo dosta novih igrača, Moramo da se adaptiramo što pre. Jednostavno, volim košarku i šta god trener bude zahtevao od mene, ja ću to ispuniti“, rekao je srpski reprezentativac.

On je potvrdio da oseća dodatni pritisak s obzirom da su sad i očekivanja od njega mnogo veća, ali da nema nikakav problem sa tim.

„Naravno da osećam pritisak, ali to je vrsta pritiska gde se dobro snalazim. Za to sam radio od početka karijere“, samouveren je Bogdanović.

Košarkaši Srbije su pobedom nad Grčkom u Atini završili pripremni period pred odlazak na EP, a jedini poraz doživeli su od selekcije Gruzije. Bogdanović smatra da su on i njegovi saigrači izvukli pouku i da je meč poslužio kao dobra priprema za slične neizvesne završnice na Evrobasketu.
„Zato i igramo prijateljske utakmice. Moramo da nađemo način za brži protok lopte u napadu, naročito u poslednjim napadima“, rekao je srpski bek.

Bogdanović je od leta postao novi igrač Sakramento Kingsa, a njegov novi tim nije dovodio u pitanje njegovo učešće na Evrobasketu.

„Moje učešće nikada nije bio problem, zdrav sam i imam veliku želju da igram za reprezentaciju“, zaključio je Bogdanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari