Navratilova o Đokoviću: Ne možete ga kritikovati ako nastavi da igra jer ima fantastičnu karijeru 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Malo-malo pa se Martina Navratilova oglasi sa sumnjama u nastavak karijere Novaka Đokovića.

Sa obzirom da je i ona imala veoma dugu karijeru, da je tačku na nju stavila kada je imala 38 godina, nije jasno zašto ima stalne dileme. Možda ne želi da je Đoković nadmaši i u tom segmentu.

– Osvojio je sve što je želeo, a to je olimpijska zlatna medalja, ali sada želi tu 25. gren slem titulu kako bi nadmašio i Margaret Kort – rekla je na TV stanici Skajsport.

Đoković dogodine puni 38 godina.

– Vreme će ga uskoro uhvatiti. Možda već i jeste jer je zaista bio loš u svom poslednjem meču. Sigurna sam da mu i njegova supruga govori „Vreme je da staneš, koliko ovoga još želimo“ – uverena je legendarna Amerikanka Novaka i supruga nagovara da je dovoljno igrao.

Sa druge strane, Martina je uverena da kada god da se Đoković odluči na povlačenje i pod kakvim god okolnostima, to neće umanjiti njegovu auru.

– Nikada mu ne bih rekla da ne sme da se kocka sa karijerom, jer ništa ne može da baci senku na ono što je do sada postigao. On je neshvatljivo dobar.

Vlasnica 18 gren slem trofeja ipak otvara vrata mogućnosti da Novak nastavi da pobeđuje.

– Sve zavisi od toga koliko jako gori vatra u njemu. Možda razmišlja, još samo jedan. Ali ako osvoji Australijski open, sigurno će poželeti da igra i Rolan Garos i Vimbldon. Neće tek-tako stati. Na njemu je da odluči. U svakom slučaju ne možete ga kritikovati ako nastavi da igra jer ima fantastičnu karijeru. Ja bih verovatno okačila reket o klin, ali ako on želi da nastavi da igra, zašto da ne? – kaže Navratilova a ona je svoj poslednji gren slem osvojila četiri godine pre povlačenja.

Đoković je prošle godine osvojio tri gren slema a ove olimpijsko zlato, piše Sport Klub.

Izgleda da bi Martina mogla malo bolje da pogleda brojke ako želi da poredi sebe sa Novakom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari