NBA: Brejk Pelikansa, sigurni Golden Stejt, Toronto i Filadelfija 1Foto: EPA-EFE/ STEVE DIPAOLA

Noćašnjim utakmicama počeo je plej-of u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i već na startu viđen je prvi brejk u režiji Nju Orleansa koji su u neizevsnoj završnici pobedili Portland u gostima 97:95.

Gosti su bili bolji tokom čitavog susreta, imali i 19 poena prednosti u jednom trenutku, ali su se domaći „probudili“ i preko Lilarda i Mekaluma vratili u „život“ no na kraju su Pelikansi prisebniji i tako su zabeležili pobedu koja oduzima prednost domaćeg terena Portlandu.

Portland je pre svega izgubio zbog katastrofalnog procenta šuta svojih najboljih igrača, a zatim i zbog nedostatka reakcije i poena igrača sa klupe.

Si Džej Mekalum je ubacio 19 poena (7/18 šut iz igre), Damijan Lilard 18 poena (6/23), a Jusuf Nurkić 11 (3/7), mada je imao i 11 skokova.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Entoni Dejvis sa 35 poena 14 skokova, a pratili su ga još i Dru Holidej sa 21 poenom, te Nikola Mirotić sa 16 poena i 11 skokova.

U svom ritmu je bio plej Režon Rondo koji je zabeležio čak 17 asistencija na sinoćnjem duelu.

Golden Stejt Voriorsi su i bez povređenog Stefa Karija pobedili San Antonio 113:92 i tako pokazali da će ova serija za njih očigledno biti laka.

Sparsi imaju problema sa povredama, s obzirom da je njihov najbolji igrač Kavai Lenard odigrao samo 9 utakmica ove sezone, a da je Lamarkus Oldridž ušao rovit u ovu seriju.

Bolji od ostalih u pobedničkom timu bili su Klej Tompson sa 27 i Kevin Durent sa 24 poena, dok su u redovima San Antonia dvocifreni bili samo Rudi Gej sa 15 i Lamarkus Oldridž sa 14.

Filadelfija je „pregazila“ Majami sa 130:103 i jasno pokazala ko je favorit u pomenutoj seriji.

Briljirali su momci Breta Brauna još jednom ove sezone, a noćas su među dvocifrenim imali čak petoricu igrača.

Najefikasniji je bio Džej Džej Redik sa 28 poena, a pratili su ga Marko Belineli sa 25, Dario Šarić sa 20 i Erslan Iljasova i Ben Simons sa po 17 poena. Ben Simons je ponovo bio izrazito dominantan pošto je bio „na pragu“ još jednog tripl-dabla ove sezone, s obzirom da je utakmicu završio i sa 14 asistencija i 9 skokova.

U redovima Majamija jedino su igrali Keli Olinik (26 poena) i Goran Dragić (15), ali je izostala podrška saigrača za neki veći rezultat.

Pogotovu je Filadelfija bila dominantna u drugom poluvremenu koji je rešila u svoju korist rezultatom 74:43.

U poslednjoj utakmici sinoćnjeg programa Toronto je kod kuće savladao Vašington 114:106.

Vizardsi su odlično igrali u prvom poluvremenu, ali je u drugom presudila snaga tima iz Kanade i uz pomoć Serža Ibake sa 23 poena domaći tim je stigao do vođstva u seriji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari