NBA liga najgledanija u istoriji takmičenja 1Foto: EPA-EFE/GEORGE FREY SHUTTERSTOCK OUT

Uvreženo je mišljenje da ligaški deo sezone u NBA predstavlja samo uvertiru za plej-of, međutim, na osnovu gledanosti, reklo bi se da je utisak potpuno pogrešan.

Počevši od kraja oktobra, pa sve do sredine aprila, klubovi u NBA ligi mečeve mahom igraju na svaka dva do tri dana.

Svaki od 30 timova mora da odigra 82 utakmice za nekih pet i po meseci što je ogroman napor, kako fizički, tako i mentalni, zbog čega pojedini mečeve deluju kao da su rekreativne prirode.

Ipak, u Americi, ljubitelji košarke su apsolutno svesni svega što karakteriše jednu NBA sezonu i naprosto jedva čekaju da njihov tim ugosti nekog rivala.

Neposredno nakon završetka ligaškog dela, u NBA su objavili podatak kojim mogu svi da se ponose. Naime, ove sezone, oboren je rekord po broju gledalaca na mečevima u regularnom delu takmičarske godine.

Čak 22 miliona ljudi posetilo je mečeve širom Amerike i u Kanadi.

Prema zvaničnim podacima NBA lige, regularnu sezoni koja je završena u nedjelju gledalo je tačno 22.234.502 ljudi. Prethodni rekord od 22.124.559 gledalaca datirao je iz sezone 2017./18.

Prosečna posećenost je prvi put premašila granicu od 18.000 gledalaca po utakmici (18.077), a popunjenost je dostigla nivo od neverovatnih 97 posto.

Liga je objavila da je 791 utakmica bila rasprodata, čime je takođe postavljen novi rekord (760 utakmica u sezoni 2018 – 19).

Sezona se nastavlja plej-inom od utorka do petka, pre početka plej-ofa u subotu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari