NBA: Novi tripl-dabl Jokića, Denver blizu plej-ofa 1Foto:vikipedia

Košarkaši Denvera ostvarili su možda ključnu pobedu u borbi za plej-of Zapadne konferencije NBA lige, pošto su u „Stejples centru“ sa 134:115 savladali Los Anđeles Kliperse.

Domaći tim je i pre ove utakmice praktično izgubio sve šanse za prolaz u doigravanje, ali svakako da ta činjenica ne umanjuje sjajnu partiju Denvera.

Pre svih srpskog internacionalca Nikole Jokića, koji je još jednom maestralno predvodio svoje saigrače do nove pobede u sezoni, a to je učinio tripl-dablom koji je zabeležio već pre kraja treće četvrtine.

On je Klipersima ukupno ubacio 23 poena, a imao je i po 11 skokova i asistencija, pa i ne čudi što će po svemu sudeći postati franšizni igrač, samo ako odluči da i svoju budućnost provede u Koloradu.

U pobedničkoj ekipi efikasniji od Jokića bio je samo Vil Barton sa 31 poenom, a dvocifreni su bili još i Džamal Marej sa 19, Pol Milsap sa 15, Vilson Čendler sa 13, Majson Plamli sa 11 i Devin Heris sa 10.

Do kraja regularne sezone Denver će još ugostiti samo Portland, a gostovati Minesoti, i ako u te dve utakmice Jokićevi drugovi zabeleže makar jednu pobedu, videće plej-of sasvim sigurno.

Naime, prava gužva vlada oko mesta koje vode u narednu fazu takmičenja, ali kako direktni protivnici Denvera igraju direktne mečeve do kraja sezone, a opet neki drugi imaju teška gostovanja naredne nedelje, jasno je da bi timu iz Kolorada i jedan trijumf u preostala dva meča značio prolaz u plej-of Zapadne konferencije.

Zapad:

Hjuston 64-15

Golden Stejt 57-22

Portland 48-31

Juta 46-33

Nju Orleans 45-34

San Antonio 45-34

Oklahoma 45-34

Minesota 45-35

Denver 45-35

L. A. Klipers 42-38

L. A. Lejkers 34-45

Sakramento 26-54

Dalas 24-56

Memfis 21-58

Finiks 20-60

Ko sa kim do kraja

Juta: L. A. Lejkers, Golden Stejt, Portland

Nju Orleans: Golden Stejt, L. A. Klipers, San Antonio

San Antonio: Portland, Sakramento, Nju Orleans

Oklahoma: Hjuston, Majami, Memfis

Minesota: Memfis, Denver

Denver: Portland, Minesota

Ostale utakmice večeras

Njujork – Milvoki

Čikago – Bruklin

Hjuston – Oklahoma

Golden Stejt – Nju Orleans

San Antonio – Portland

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari