Pre nekoliko dana fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman imao je što-šta da kaže Upravi svog kluba, i zbog toga je kažnjen oduzimanjem kapitenske trake. Zamerke na račun rada čelnika crveno-belih, međutim, nisu se završile na ovom slučaju, štaviše svojevrsnu kritku sada je uputio i trener Zdenjek Zeman.

Pre nekoliko dana fudbaler Crvene zvezde Ognjen Koroman imao je što-šta da kaže Upravi svog kluba, i zbog toga je kažnjen oduzimanjem kapitenske trake. Zamerke na račun rada čelnika crveno-belih, međutim, nisu se završile na ovom slučaju, štaviše svojevrsnu kritku sada je uputio i trener Zdenjek Zeman. Češki stručnjak je sa priprema u Sloveniji najavio sastanak sa predsednikom Toplicom Spasojevićem, jer smatra da je on taj koji treba da promoviše novog kapitena, a na prvi čovek kluba!
– Pričaću sa predsednikom, mislim da bi ja trebalo da donesem konačnu odluku. Na ovim pripremama mnogi su bili kapiteni u zavisnosti od utakmice i tima koji je igrao. Ni Koromana nisam izabrao ja za kapitena. Ne znam ko je to uradio – istakao je Zeman.
Priča o nedisciplini Zvezdinih fudbalera prethodnih dana u medijima je poprimila gotovo tabloidan šmek. Zvezdin trener je razočaran što pravila ponašanja klub mnogo ranije nije postavio, jer bi se u tom slučaju, prema njegovoj oceni, izbegle ovakve situacije,

Kovačić umesto Boškovića

U trenutku kada mnogo toga ne funkcioniše u klubu, Uprava Crvene zvezde se bavi trivijalnim stvarima kao što je promena portparola. Crveno-beli su, naime, odlučili da Milana Boškovića zamene sa njegovim kolegom sa televizije B92 Ilijom Kovačićem, dosadašnjim portparolom košarkaške kluba.

Iako je klub ponudio nastavak saradnje Milanu Boškoviću, on je ipak odlučio da ode sa Marakane jer je, kako je izjavio, odlučio da se posveti novinarstvu i televiziji, te ne može da bude na dva mesta u isto vreme.

– Zadovoljan sam disciplinom, ako izuzmemo slučaj sa trojicom fudbalera koja su kasnila u hotel. Zbog toga su kažnjeni, a pravila ponašanja je trebalo postaviti ranije, a ne na pripremama.

Cenzura

Kako se kojim slučajem ne bi ponovila priča sa Ognjenom Koromanom, Uprava Crvene zvezde odlučila je da od sada izjave igrača i članova stručnog štaba drži pod kontrolom. Predložen je nacrt Pravilnika o komunikaciji sa medijima, prema kojem će se izjave davati samo uz dogovor sa pres službom (koja ne postoji). Fudbaleri neće smeti da komentarišu rad kluba niti da vode polemiku ili raspravu sa drugim licima iz kluba. Novinarima će igrači biti na raspolaganju samo na konferencijama za medije ili 30 minuta posle treninga. Za one koji ne budu poštovali pravila predviđene su kazne – opomena, umanjenje mesečnog prihoda od 10 odsto, opomena pred raskid ugovora i raskid ugovora.

Iako su pripreme crveno-belih u Sloveniji obeležili porazi, Zeman smatra da forma ekipe ide ka pozitivnom.

Koroman ne igra u intersu ekipe

Trener Zdenjek Zeman ne krije da nije zadovoljan učinkom na pripremama bivšeg kapitena Ognjena Koromana.

– Koroman je sjajan igrač, ali na terenu ne pokazuje želju da nešto promeni. Igra za sebe, a ne za interes ekipe – ocenio je Zeman.

– Napravili smo korak napred. Povremeno je bilo mnogo dobro, kada smo na terenu sprovodili ono što smo radili na treninzima. Naravno, čeka nas još mnogo posla na uigravanju. Još ne znam da li će do prve zvanične utakmice u sezoni (14. avgusta) u kvalifiakcijama za Ligu UEFA, biti još provera. Nisu nam neophodne prijateljske utakmice samo da bi se igrale, možemo da se spremimo i kroz treninge.
Situacija oko Kastilja je još zamršena, Diakite i Teser su i dalje na probi, a nova pojačanja nikako da stignu…
– Kastiljo je mnogo bitan za ekipu, kao što je i za reprezentaciju Ekvadora. Diakite je interesantan igrač, ali je stigao kasno, pa sada oseća umor. Videćemo… Teser ima probleme sa kolenom. Trebalo bi da se vrati sa nama u Beograd, pa ćemo da odlučimo. Pregovara se sa nekoliko napadača. Možda dođe Princ Tagoe, možda neko drugi – zaključio je Zeman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari