Ne ide, pa ne ide: Fenerbahče naneo šesti evroligaški poraz Crvenoj zvezdi 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle gostovanja u Istanbulu – 93:79, šampion Srbije i ABA lige ostao na jednoj pobedi u novoj sezoni elitnog košarkaškog takmičenja.

Zvezda je igrala čvršće i bolje nego na nekim prethodnim gostovanjima – vodila je i sa šest poena razlike u ranoj fazi treće četvrtine, a poslednji put su crveno-beli bili u igri na sedam minuta do kraja, kada je Lazić ubacio trojku za -3 (70:67).

Tada kreće kanonada trojki Fenera – Gudurić, Kalates, zatim i dve Mahmutoglu za nedostižnih 84:71 na nešto više od četiri minuta do kraja.

Zvezda nije najbolje počela utakmicu, bilo je problema u defanzivnom skoku, pa je Fener brzo došao do dvocifrene prednosti (16:6), zatim i do prednosti 23:12.

Ulazak Kuzmića i Nedovića preporodio je crveno-bele. Mnogo čvršća igra u odbrani, Kuzmić koji je bio sjajan u skoku na obe strane terena i raspoloženi Nedović u igri jedan na jedan učinili su da se crveno-beli potpuno vrate u igri, da bi posle kucanja Petruševa na asistenciju Nedovića bilo, te trojke Ivanovića bilo 34:29 za Jovanovićev tim.

Imao je Fener odgovor, trojke su dali Gudurić i Mahmutoglu, poveli su domaći sa +5, ali Bentil sa niskog posta i Vildoza trojkom učinili su da crveno-beli ne odu na odmor sa velikim zaostatkom – 42:41.

Odličan početak Zvezde u nastavku – Vildoza lupa rampu Vilbekinu, a na drugoj strani vezuje pet poena: trojka preko ruke, zatim i polaganje, a posle još jedne dobre odbrane je Nedović poentirao u kontri za 48:42.

Dozvolila je Zvezda seriju 12-0 sredinom trećeg perioda, pa je Fener od -6 došao do +6, bez tajm auta. Bio je to perioda kada je Itudisov tim nepovratno preuzeo prednost, te je na opisani način priveo meč kraju.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Nemanja Nedović sa 17 poena (7-15 iz igre) i 4 asistencije, Luka Vildoza dao je 13 poena (5-10 iz igre, 3sk, 3ast), dok je Ben Bentil upisao 12 poena (4-12 iz igre, 4sk). Odličan je na evroligaškom debiju ove sezone bio Ognjen Kuzmić sa 9 poena (4-4 iz igre) i 6 skokova.

Na drugoj strani je najbolji bio Džonatan Motli sa 25 poena (10-13 iz igre) i 10 skokova, a očajnu partiju Skotija Vilbekina (1p, 0-7 iz igre) nadoknadio je Melih Mahmutoglu sa 20 poena (5-9 za tri). Marko Gudurić imao je 17 poena (7-9 iz igre), 5 skokova i 3 asistencije, dok su Hejz i Pjer (5ast) dodali po 10 poena.

To je bilo peto gostovanje crveno-belih u prvih sedam kola Evrolige, a narednog četvrtka u dvoranu Aleksandar Nikolić dolazi francuski Asvel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari