Kao jedini sigurni učesnici Olimpijskih igara u Londonu 2012. među 16 aktera Svetskog prvenstva u vodenim sportovima u Šangaju (16 – 31. jul) , najbolji srpski vaterpolisti ne moraju da jure medalje, tj. vizu za Veliku Britaniju, ali osvajači nedavne Svetske lige i SP u Rimu 2009. i u Kini žele vrhunski plasman.


– Plasmanom na Olimpijske igre, prošlog meseca u Firenci, ispunili smo najvažniji cilj ove sezone. Ali, mi ne bismo bili mi kada ne bismo i na ovom Svetskom prvenstvu pucali visoko. Srpski vaterpolisti su vaspitani da uvek i svugde, bez obzira na sastav, umor, povrede i jačinu konkurencije, žele vrhunske rezultate. Ne kažemo da ćemo i s ovog takmičenja sigurno doneti medalju, neozbiljno bi bilo davati takva obećanja. Samo, obećavamo da ćemo u svaki meč ući 100 odsto i pokušati da damo najbolje od sebe. Videćemo kakav će nam to plasman doneti jer su neki od favorita odmorniji od nas, a imaju rezultatski imperativ koji mi nemamo. Sve u svemu, ovo SP bi moglo biti jedno od zanimljivijih u poslednje vreme – realan je bek aktuelnog planetarnog vladara Nikola Rađen.

Za početak, „plavi delfini“ bi na putu do četvrtfinala trebalo da preplivaju rivale iz A grupe – Kinu (18. jula), Rumuniju (20) i Australiju (22).

– Svaki protivnik zaslužuje i dobiće maksimalan respekt od nas. Kina je dosta napredovala posle OI u Pekingu 2008, sve više ulaže u ovaj sport, ali nema snage i kvaliteta da naprave čudo protiv nas. Zato su Rumunija i Australija, pogotovo komšije, jako nezgodne ako ih potcenite. Umeju da zagorčaju život favoritima, pa ih moramo shvatiti ozbiljno. Samo da mi budemo pravi – upozorava jedan od osvajača evropske klupske titule s Partizanom, koji je ovog leta prešao u grčki Hios.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari