Ne plaši se da odlučuje 1Foto: twitter

Bogdan Bogdanović postigao je odlučujuće poene u pobedi Sakramenta protiv Golden Stejta u noći između ponedeljka i utorka.

Srpski košarkaš prvo je pogodio za dva na 12.6 sekundi pre kraja preko najboljeg odbrambenog košarkaša NBA Drejmonda Grina, da bi potom zabeležio i defanzivni skok nakon čega je fauliran. Na liniji za slobodna bacanja Bogdanović je ponovo bio precizan postavljajući konačan rezultat 110:106.

– Celog života sam imao samopouzdanje na šutevima za pobedu, nema razloga da se uplašim ovde. Sve je to ista košarka – rekao je Bogdanović, koji je na kraju susreta imao skor od 12 poena uz tri asistencije i dva skoka za 22 minuta na parketu.

Trener Sakramenta Dejv Jeger od početka sezone želi da od Bogdanovića napravi agresivnog igrača jer, kako je kazao, njegovi poeni mogu biti veoma bitni u trenucima kada se tim bori sa lošim šutom.

– Trudim se da budem spreman u svakom trenutku. Trener mi stalno govori da moram da budem agresivan. I na to treba da se naviknem. Tempo igre u NBA drugačiji je nego Evropi – dodao je Bogdanović, koji je u poslednjoj utakmici imao sedam pokušaja za šut.

Komentarišući učinak srpskog košarkaša do sada, Sakramentov veteran Vins Karter istakao je da Bogdanovićev trud neupitan ali da mora da radi na mentalnim blokadama koje ga parališu kada mu šut ne ide.

– Ponekad igramo psihološke igre sami sa sobom. Mislim da treba što više da pokušava da šutira sve dok lopta ne počne da ulazi – rekao je Karter. I trener Dejv Jeger je istakao da Bogdanović ima podršku celog tima čak i u onim utakmicama kada mu ne ide.

– Budi pozitivan, to nije motivaciona poruka kratkog daha. Bićemo u ovoj situaciji dosta dugo. Postoje stvari u kojima možemo biti bolji, ali imaš moje poverenje – poručio je trener Sakramenta srpskom igraču.

U utakmici protiv Golden Stejta, najefikasniji kod Kingsa bio je Vili Koli-Stajn, koji je ubacio 19 poena uz osam skokova. U poraženom sastavu, za koji nisu igrali Stef Kari i Kevin Durant, Tompson je postigao 21 poena, dok je Patrik Mekau ubacio 16 uz sedam asistencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari