Najbolja rukometašica sveta svih vremena Svetlana Kitić sve svoje obaveze ovih dana podredila je Evropskom prvenstvu u rukometu. Naravno, neizostavna je na tribinama Kombank arene tokom mečeva srpske reprezentacije, a prvi slobodan dan u Beogradu iskoristila je da pogleda utakmice u Vršcu. Zadovoljna je igrom koju je naša selekcija prikazala na otvaranju šampionata, ali se nada da će izdanje u nastavku biti još bolje.


– Naše devojke su sa puno respekta ušle u meč protiv Norvežanki, tako da su tu utakmicu izgubile već u prvom delu. Pred naredne obaveze na prvenstvu, raduje činjenica da su značajno podigle nivo igre u nastavku i da su se u potpunosti vratile u duel. Zbog manjka sreće i koncentracije nisu uspele da osvoje bar bod na premijeri.

Koje greške treba popraviti pred poslednji meč u grupi?

– Prebrzo su šutirale u meču protiv aktuelnih olimpijskih, svetskih i evropskih šampiona. Moramo biti svesni da se moramo izboriti za svaku loptu, jer nas dugo nije bilo na svetskoj rukometnoj mapi tako da ne možemo očekivati pomoć sudija. Čini mi se da je u nekoliko navrata bilo sumnjivih odluka i uvek su išle na našu štetu.

Koji je realan domet naših rukometašica?

– Ovo Evropsko prvenstvo je dodeljeno Srbiji u junu zbog čega je u poslednjem trenutku nametnut imperativ dobrog rezultata. Realno je da Srbija izbori mesto u narednoj fazi, a onda šta bude. Važno je i preneti neki bod u četvrtfinalnu grupu, ali sam sigurna da protiv Čehinja neće biti lako. Nikako ih ne smemo potceniti.

U novosadskoj C grupi Španija se istakla kao glavni favorit. Da li ste to očekivali?

– Iskreno, malo sam iznenađena dobrom igrom Španjolki. Nije da su briljirale protiv Nemica i Hrvatica, ali su ostvarile sigurne pobede. Da sam se kladila, izgubila bih jer sam mislila da neće imati ovoliko uspeha.

Verovatno niste iznenađeni rezultatima Crne Gore u vršačkoj D grupi?

– Naravno da nisam, jer se i očekivalo da aktuelne olimpijske vicešampionke igraju na visokom nivou. Za sada su i igra i rezultat prema postavljenom planu, jer su definitivno stasale u ozbiljnu reprezentaciju. Pre početka šampionata sam ih svrstala u najužu grupu favorita za medalje i ostajem pri tom mišljenu.

Da li mogu bez Bojane Popović da se domognu tih visina?

– Mislila sam da će se njen izostanak više osetiti, ali dva uvodna meča potvrdila su da je selektor Adžić uspeo da nadomesti njeno odsustvo. Za nas je odlično što Bojana ne igra, naravno ako se uopšte domognemo polufinala i dođemo u situaciju da igramo protiv selekcije Crne Gore. Imamo prava da se tome nadamo – zaključila je Svetlana Kitić.

Očekujem veću posetu

Svetlana Kitić nije očekivala da tribine budu ispunjene do poslednjeg mesta tokom utakmica srpske selekcije, ali se potajno nadala većoj poseti. „Nisam iznenađena posetom na otvaranju, ali bih volela da protiv Češke naše devojke imaju veću podršku sa tribina. Njima bi ta eventualna pomoć mnogo značila. Meč se igra u subotu uveče pa je prilika idealna da na tribinama bude bar šest ili sedam hiljada vatrenih navijača“, iskrena je Kitićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari