Čović: Nulta tolerancija za neregularnost, korupciju i vređanje, neću “Kuću alkohola i duvana" 1Foto: Srdjan Stevanović/Starsport

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović obratio se javnosti na konferenciji za medije, pošto je u utorak dobio gotovo jednoglasno poverenje članova Skupštine.

– Prvi prioritet je da dođemo do selektora muške reprezentacije, kao i ženske. Međutim, ne smatram da su samo seniorske reprezentacije važne, ali moramo da radimo i na U16, U18 i U20. Pred nama je novi olimpijski ciklus, početak reprezentativnih aktivnosti je u novembru kada igramo sa Dancima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo – podsetio je Čović.

Jedinstveni stav sportske javnosti je da Svetislav Pešić treba da potpiše novi ugovor sa KSS i ostane selektor. Identičnu želju ima i Čović.

– Pešić može da nastavi svoj rad. Tu nema spektakla, ni spekulacija. Sada se poklopilo da je Kariju istekao ugovor 30. septembra. Pešić predstavlja logično rešenje zbog kontinuiteta, bilo bi dobro da se ta saradnja nastavi.

Čović je naglasio da će biti dosledan u sprovođenju programa koji je osmislio.

– Hoćemo da sprovedemo harmoniju, ali mislimo da će biti mnogo otpora i tu su navike koje su problematične. Biće nulta tolerancija u smislu kršenja regularnosti, šta god to bilo, neće biti tolerisano. Mislimo i na suđenje i na rad delegata, kontrolora, rad klubova… U sport se, nažalost, uvuklo nešto što se zove korupcija, potom nulta tolerancija prema vređanju. Nelogično je da od države dobijate pare, a najviše je vređate. Reći ćete da je ovo politički, a mi imamo brend kakav je košarka i treba ga zaštiti. Ovo treba da bude “Kuća košarke”, a ne alkohola, duvana i abrova – poručio je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari