Nebojša Čović: Zvezda je najuspešniji klub na ovim prostorima u poslednje vreme, verujem u Topića 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana očekuje da će 2024. godina biti još izazovnija.

Mnogo toga upitanog uradili su crveno-beli u 2023. Samokritičnost jednostavno nije jača strana Nebojše Čovića i kada je rad njegovih pomoćnika i njega samog u pitanju čaša je uvek polupuna.

Prilikom sumiranja urađenog u godini na zalasku, na večerašnjem godišnjem koktelu iskusni sportski pregalac iskorisito je godine i osvojene trofeje u poslednjoj deceniji kao argument kojim se, čini se, uvek može „pokriti“ pod salvom opravdanih kritika.

– Odgovorili smo na sve izazove, osvojili dva od tri trofeja prošle sezone, 22 trofeja za 12 i po godina i mogu da kažem da smo najuspešniji sportski klub na ovim prostorima u poslednje vreme. Pred nama je još izazovnija godina, ali pored igrača i trenera pojačali smo se i novim upravnim odborom, sjajnim ljudima i spremni smo za izazove koji nas čekaju. Za nas su sva takmičenja su važna i kada pobeđujemo i kada gubimo. Kako ABA liga, tako i Evroliga, ali treba voditi računa da ne podignemo lestvicu previše, ali trudićemo se da u svim takmičenja napravimo što bolji rezultat. Znam da je teško kada gubimo, da se mnogo radujemo kada pobeđujemo, ali to je sport i to je Crvena zvezda.

Jasno je i samom Čoviću da je povratak Nikole Topića prava stvar za klub, verovanto i reprezentaciju Srbije.

Pitanje je samo zašto je osamnaestogodišnji plejmejker uopšte odlazio na pozajmicu u Megu kada je bilo evidentno da ni Jago Dos Santos, a tek Šabaz Nejpir nisu kvalitetniji, a svakako klub mnogo više koštaju.

– Uradili smo pravu stvar, ne samo za Crvenu zvezdu već i za srpsku košarku. Želim mu da bude uspešan kao i do sada, verujem u njega.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari