Nebojša Višković: Zgrožen sam suspenzijom tenisera sa Vimbldona 1Tenis.Davis Cup, play off, season 2009..Serbia Vs. Uzbekistan.Janko Tipsarevic Vs. Denis Istomin.first match NEBOJSA VISKOVIC, RIGHT and Novak Djokovic.Belgrade, 17.09.2009..Starsportphoto/Srdjan Stevanovic©

Novinar Sport kluba Nebojša Višković rekao je za Danas da je „zgrožen“ odlukom o suspenziji tenisera sa turnira u Vimbldonu i ocenio je kao „licemernu“.

– Odlukom Vimbldona sam prilično zgrožen iz mnogo razloga. Ono što mi najviše smeta je da nije u pitanju neka međunarodna federacija, nego odluka jednog takmičenja, odnosno jedne države, jer znamo da je Vimbldon to uradio na zahtev britanske vlade. Ono što je potpuno licemerno je da se radi o naciji koja je imala najveće carstvo na planeti, a sad su oni ti koji se bore za ono za šta se bore. Uopšte ne ulazim u problematiku sukoba između Rusije i Ukrajine, nego pričam o saopštenju velikih majstora spinovanja, koji su saopštili da im je jako žao što teniseri iz ove dve zemlje neće moći da igraju i da su, zapravo žrtve ruske politike prema Ukrajini. Sramna odluka, a pogotovo sa strane Britanaca – smatra Višković.

On kaže da su saopštenja ATP i WTA oštra, ali da do sukoba u svetskom tenisu neće doći.

– Ne verujem da je ovo klica nekog razdora jer Rusi nisu dovoljno bitni da bi se zbog njih sukobile te dve velike strane koje će biti potrebne jedna drugoj u budućnosti.

Višković smatra da odluka Vimbldona neće biti povod da i drugi turniri pođu njihovim putem.

– Ne verujem da će se bilo ko usuditi da uradi tako nešto. Vimbldon koristi svoju moć, oni su nešto bez čega tenis ne može i toga su svesni, u situaciji su da diktiraju svoja pravila. Mogu ostali turniri da krenu tim stopama, ali to neće imati isti efekat kao kada to uradi Vimbldon. Nadam se da se takve stvari neće dešavati, da eskalacija polako prolazi i da pitanje učešća ruskih sportista na takmičenjima neće više biti tema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari