Neće biti nikakvog spuštanja slušalice: Đoković dobio protivnika za osminu finala iz ogorčene borbe koja nije pripala Šeltonu 1Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

U osmini finala Australijan opena desetostruki osvajač Novak Đoković, najbolji teniser sveta, srešće se u nedelju s Adrijenom Manarinom, koji je na 19. mestu svetske liste najbolje plasirani francuski igrač.

Teniser koji je zašao u veteranske godine (rođen 1988, godinu posle Đokovića), ali je i prošle sezone igrao odlično, savladao je u ogorčenoj borbi u trećem kolu 21-godišnju američku nadu Bena Šeltona (16. mesto) sa 7:6 (7:4), 1:6, 6:7 (2:7), 6:3, 6:4.

Meč je trajao više od četiri i po časa.

Neće biti nikakvog spuštanja slušalice: Đoković dobio protivnika za osminu finala iz ogorčene borbe koja nije pripala Šeltonu 2
Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Manarino je odsudnu prednost u setu odluke stekao kada je brejkom poveo s 3:2. Zatim je imao i 5:2, ali mu se suparnik primakao na 5:4.

U vojevanju obojice iz petnih žila Manarino je na svoj servis odbio poslednji pokušaj američkog igrača da produži nadu.

 

Iščkivao se novi duel Đokovića i Šeltona, koji bi uvertiru imao iz polufinala Ju-Es opena 2023.

Tada je srpski as prošao dalje, naposletku je i podigao 24. grend slem trofej u karijeri, a na kraju meča je „spustio slušalicu“, ironično oponašajući Šeltonov manir posle pobeda, koji se Đokoviću nije dopao jer je smatrao da se tako potcenjuju rivali.

Manarina je savladao sva četiri puta, a poslednji meč su odigrali pre pet i po godina na mastersu u Sinsinatiju.

Prva dva su bila na vimbldonskoj travi: u drugom kolu 2016. i u osmini finala 2017, oba puta po 3:0 u setovima.

Pobedi li Đoković i peti put, igraće u četvrtfinalu s uspešnijim iz okršaja Amerikanca Tejlora Frica (12) i Grka Stefanosa Cicipasa (7).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari