Nećkanje Milana probudilo Madriđane, Atletiko ušao u trku za Strahinju Pavlovića 1foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Reprezentativac Srbije na ceni, posle Rosonera i engleskih klubova, u trku za njegov potpis ukljućile se i „Jorgandžije“.

Milan bi lako mogao da izgubi  i drugog „kapitalca“ ovog leta. Nakon Džošue Zirgzea, koji je na kraju završio u Mančester junajtedu, Rosoneri su suočeni sa mogućim gubitkom trke i za Strahinju Pavlovića.

Iako je i sam igrač nedavno poručio da mu je želja da zaigra u Seriji A i da prednost daje Milanu, čelnici Salcburga lako bi na kraju mogli da pokleknu pred ponudama bogatijih klubova.

Iako cena za obeštećenje, u današenjm fudbalu, nije previsoka (30.000.000 evra) Rosoneri nikako ne uspevaju da naprave adekvatnu finansijsku konstrukciju, igrajući se sve više sa strpljenjem vodećih ljudi austrijskog kluba.

Sinoć je objavljena vest da je Salcburg, zbog insistiranja reprezentativca Srbije, odlučio i da spusti cenu na 20.000.000 evra , na čemu je insistirao Milan tokom pregovora, ali su crveno-crni pono počeli da se cenkaju, sve u cilju da osnovica bude 18.000.000, uz dva miliona u formi bonusa.

Moguće je i da je takvo ponašanje odbilo vodeće ljude austrijskog kluba, te da se zbog toga jutros pojavila informacija i da je Atletiko Madrid ušao u trku za dovođenje Pavlovića.

Naime, David Hancko bio je primarna želja „Jorgandžija“ međutim Fejnord nikako nije želeo da popusti prilikom pregovora. Insistirao je na otkupnoj klauzuli od 35.000.000 evra, dok su Madriđani nudili 10.000.000 manje zbog čega je i nastao zastoj u pregovorima.

Španski Relevo otkrio je da su zbog toga u Atletiku rešeni da se okrenu dovođenju Strahinje Pavlovića, pogotovo jer je otkupna kluzula u ugovoru za njih prihvatljiva.

Madriđani smatraju da bi za 25.000.000 evra mogli da dovedu reprezentativca Srbije, koji, pak, ima veliku želju da karijeru nastavi u Milanu.

Dvadeset trogodišnji fudbaler navodno je dogovorio lične uslove sa Rosonerima, pristavši na godišnju platu od 1,5 miliona evra, međutim sedmosturki prvak Evrope nikako ne uspeva da se dogovori sa Salcburgom u vezi sa visinom obeštećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari