Neću čestitati Partizanu titulu 1Foto: STARSPORT

Promocija Boška Đurovskog u trenera fudbalera Crvene zvezde s mandatom oročenim do kraja sezone, posle (ne)očekivane ostavke Miodraga Božovića, samo 270 minuta pre završetka večite šampionske trke sa Partizanom, i najava revanša polufinala nacionalnog Kupa sa Čukaričkim (16.00, ulaz slobodan) pali su u senku današnjeg monologa generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića.

Odnosno njegovog direktnog i žestokog obrušavanja na komšije, čime je serijal međusobnih optužbi dobio novu, „uzbudljivu“ epizodu.

– Pre dve nedelje sam izjavio da mi se ne sviđa atmosfera i da je medijska hajka samo dizanje prašine da bi nas lakše pokrali. I to su uradili. Svedoci smo šta je (u)radio Partizan… Pričali su da je Terzić mafijaš i da smo sve utakmice zatvorili, stvorivši ambijent u kojem se veruje da se Zvezda bavi neregularnim stvarima. A pokrali su nas! Stave onu budalu da na njihovoj televiziji priča kako se bavim mafijaškim poslovima, a devedesetih je Partizan jahao na projektu tadašnjeg premijera (Mirka Marjanovića, prim. aut), a kasnije na projektu Tomislava Karadžića. Sada se pozivaju na Kalčopoli, oni koji su nas doveli na 50.000.000 evra duga?! To urušavanje Zvezde traje 25 godina. Za to vreme smo osvojili samo osam titula prvaka – pucao je iz svih „oružja“ nekadašnja alfa i omega OFK Beograda.

Uz napomenu da će odgovor na logično pitanje „ko su oni?“ dati kada dođe vreme za to. Nije, međutim, hteo da čeka s kvalifikacijom eventualne titule najvećeg sportskog neprijatelja i otkrivanjem njegovih pomagača.

– Nije realan taj njihov niz od 32 utakmice bez poraza, nisu oni baš toliko kvalitetni kako se predstavljaju. Niti je sve bilo regularno. Znaju to i oni. Bilo je tamo „otvaranja kapija“. Imali su i vetar u leđa od FSS. Ovo je neregularna titula, ako je osvoje! I ja im, takvima kakvi su, neću čestitati ako to urade.

Zvezdina skupocena „legija stranaca“ osvojila je samo jedan, a večiti rival sedam bodova u tri ovosezonska prvenstvena derbija dva najzaštićenija i najpovlašćenija kluba na našim prostorima, a Terzić za poraz u plej-ofu krivi sudije.

– Pokrali su nas u derbiju, kada su poslali sudiju Danila Grujića da nas pobedi. Sa dve odluke je direktno uticao na ishod derbija, jer nije isključio Leonarda, a on je zaslužio crveni karton pre nego što je dao gol za 2:1. Plus faul nad golmanom, koji je bio zaštićen u petercu kao beli medved. A on ne svira faul. Sve smo to znali i ukazivali – tvrdi Terzić.

Sve bi, smatra, bilo drugačije „da arbitri nisu oštetili Zvezdu“ na neslavnom gostovanju Zmajevima.

– Onda nam za vikend pošalju onu nesreću Lazara Lukića koji je trebalo da sudi dva penala nad Boaćijem i Donaldom, u prvom poluvremenu. To je isti sudija koji je pokrao omladince Zvezde protiv Brodarca…“ – siguran je u svoje viđenje Zvezdinog pada sa superligaškog trona generalni direktor Zvezde.

Terzić: Razmišljam o ostavci

Trener je podneo ostavku, za njim će krenuti i sportski direktor Blažo Raosavljević, dok Terzić još mozga o svom povlačenju.

– Snosim veliki deo odgovornosti i spreman sam za sve konsekvence koje iz toga proizilaze… Da li treba da odem da bih bio kukavica ili heroj? Da, razmišljam o ostavci, a ako se odlučim za nju podneću je najvišem organu kluba. Početkom juna je Skupština, gde će se odlučiti koje će rukovodstvo nastaviti dalje. Podneću izveštaj, razgovaraćemo, a delegati će se izjasniti ostajem ili ne. Radio sam odgovorno i časno u interesu Zvezde… Spreman sam na odlazak, jer su i mnogo veća imena od mene odlazila iz ovog kluba – poručio je Terzić.

Boško Đurovski: Zvezda se ne odbija

– Bio sam iznenađen, ali na prvi poziv gospodina Terzića došao sam na sastanak. Nisam mogao da odbijem ovakvu ponudu. Zvezda se ne odbija, dužan sam kad god mogu da pomognem. Ne samo ja, nego svi ostali koji su ostavili srce na ovom terenu. Daću sve od sebe da dostojanstveno završimo ovih pet utakmica do kraja sezone. Ne zaboravite da treba da prođemo sutra Čukarički. Nikada se ne radujem unapred – rekao je v. d. trenera Crvene zvezde, bez potpisanog ugovora. Oglasio se i u medijima pominjani naslednik eks slovenački selektor Matjaž Kek. „Srećan sam u Rijeci, moja je želja da živim i radim ove, a sve dok imam ugovor (ističe mu 15. juna) nema pregovora sa drugima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari