Do kraja sezone u Formuli 1 ostalo je još šest trka, a prva naredna, prava poslastica za ljubitelje „najbržeg cirkusa“, voziće se u Italiji. Trkalište Monca ugostiće po pedeset deveti put najbolje svetske vozače na stazi dugoj pet kilometara i sedam stotina devedeset tri metra.

Vozači će u pedeset tri kruga imati priliku da pokažu svoje umeće na trkalištu koje važi za najuzbudljivije i ima mnogo mogućnosti za „hrabre“ vozače. Prošlogodišnji pobednik Brazilac Rubens Barikelo, u debelom je bodovnom zaostatku za vodećima, Luisom Hamiltonom i Markom Veberom, koji će odlučivati o ovogodišnjem prvaku. Britanac trenutno ima tri boda više od Australijanca, ali već u nedelju popodne poredak može izgledati drugačije.

Glavne kvalifikacije su na programu u subotu od 14.00, dok trka počinje dan kasnije u isto vreme. Da se vozači mnogo uzdaju u dobar poredak na startu, koji je možda i od ključnog značaja, potvrdili su nezvanični treninzi u petak. Najbolje vreme na drugom slobodnom treningu zabeležio je Nemac Sebastijan Fetel za volanom Red Bula ispred ljubimaca italijanske publike Fernanda Alonsa (Španija) i Felipea Mase (Brazil) u bolidima Ferarija. Luis Hamilton u Meklarenu zauzeo je četvrto, a drugi pretendent na titulu Mark Veber za volanom Red Bula šesto mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari