(Ne)dostižna pravda u Lozani 1

Bezmalo mesec dana je uprava Partizana krila od ekipe i javnosti kaznu dobijenu od UEFA za kršenje finansijskog fer-pleja.

Da bi tek saterana u ćošak priznala da klubu stvarno visi mač nad glavom, ali barem nije slagala o žalbi Arbitražnom sudu za sportska pitanja u Lozani na izrečenu sankciju.

CAS se oglasio i potvrdio da crno-beli pokušavaju da (na jedini raspoloživi način) obore odluku fudbalskih vlasti iz Niona. Bez naznake kada bi pokrenuta priča mogla biti završena. U Partizanu se uzdaju da će CAS imati na umu to što je UEFA prešla preko predloga jednog od svojih ljudi da se Partizan samo oštro opomene, odnosno uslovno kazni, kao što je to bio slučaj pre četiri godine. I mole nebesima da prođu kao ono malo pobednika iz redova tužilaca pred švajcarskim sudom poslednjih godina.

Istorija CAS-a prepuna je izgubljenih sporova pojedinaca, klubova i organizacija koje su u Lozani tražile naknadnu pravdu. Fudbalski savez Srbije stradao je u „slučaju dron“, pošto je umesto vraćanja bodova dobio još veću kaznu. Crvena zvezda je u zadnji čas odustala od najavljene žalbe, pošto su u LJutice Bogdana shvatili da bi ih tadašnji dugovi mogli koštati više od dobijene jednogodišnje suspenzije, ako završe pred sudijama CAS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari