Negativni rekord Majamija u NBA plej-ofu 1EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Suštinski, Denver Nagetsi rutinirali su Majami Hit na startu velikog NBA finala (104:93). Ekipa sa Floride nije imala šutersko veče, a oborila je i jedan negativni rekord.

Iako Majami nije klasična šuterska ekipa, kojoj se učinak zasniva na preciznosti šuta sa distance, izuzetno niski procentu uspešnosti za tri poena (13/39) uslovilu su da relativno lako istakne belu zastavu na startu velikog NBA finala.

Sve do poslednje deonice, gosti su ubacili svega šest trojki iz čak 27 pokušaja. U tom periodu, Denver je stekao, ispostavić se, kapitalnu prednost od nekih dvadesetak poena.

Nagetsi su se u poslednjoj deonici uverili u to sa kakvim bi problemima mogli da se suoče ukoliko Majami u nastavku serije podigne procente šuta, što je vrlo realno s obzirom na nekolicinu sasvim dobrih šutera (Štrus, Robinson, Martin, Vinsent).

Hit je u poslednjih 12 minuta ubacio šest trojki na 50 odsto uspešnosti, međutim, bilo je prekasno da nešto značajnije urade.

Posebno zanimljiv podatak, koji je automatski poprimio istorijsku konotaciju, kada je reč o plej-ofu, u vezi je sa brojem šutnutih slobodnih bacanja.

Naime, Majami je na startu serije izveo svega dva slobodna bacanja za čitavu utakmicu što je negativni rekord u istoriji doigravanja. Prethodni je iznosi tri slobodna bacanja.

Kako se dogodilo da Džimi Batler ili Bem Adebajo ne šutnu nijedno slobodno bacanje, odnosno, bilo koji igrač sa većom ulogom, sigurno je pitanje na koje će odgovore morati da daju ljudi iz stručnog štaba Majamija (jedina bacanja izveo je rezervista Hejvud Hajsmit, koji je sa 18 poena bio jedan od zapaženijih igrača u Majamiju).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari