Neizvesna budućnost Bruno Gimaraeša u Njukaslu zbog finansijskog fer-pleja 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Bruno Gimaraeš je jedan od veznih igrača koje Barselona ima u planovima za sledeću sezonu.

Brazilac iz Njukasl junajteda (26 godina) vezan je za svoj klub do 2028. nakon što je ugovor obnovio prošlog oktobra.

Brazilski reprezentativac rekao je da se oseća dobro na parku „Sent Džejms Parku“, ali je ostavio otvorenu mogućnost da ode s obzirom na probleme koji muče „svrake“ zbog finansijskog fer-pleja Premijer lige.

„Moja budućnost? Imam ugovor sa Njukaslom i veoma sam srećan. Ne znam šta će biti sa finansijskim fer plejem, ali mogu da kažem da sam veoma srećan“, rekao je Bruno Gimaraeš, znajući da je Njukasl jedan od šest klubova uz Čelsi, Everton, Aston Vilu, Lester siti i Notingem Forest koji moraju da prodaju igrače pre kraja ovog meseca kako bi ispoštovali propise takmičenja.

U suprotnom, očekuju ih sankcije, piše katalonski sportski list Mundo Deportivo.

S obzirom na interesovanje klubova poput Barselone, Arsenala i Mančester sitija, Bruno Gimaraeš je bio polaskan.

„Dobro je videti da je moje ime povezano sa velikim klubovima, to znači da dobro radim svoj posao. Ali nisam zabrinut, ja sam srećan u Njukaslu, videćemo šta će se dešavati“, dodao je on.

Vezista je stigao u Njukasl 2021. godine iz Olimpik Liona u transferu vrednom 50 miliona evra, odmah nakon što je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju u dresu „Selesaa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari