Nejmar na stubu srama 1Foto: EPA-EFE/ SHAWN THEW

Brazil je tehnički toliko iznad Švajcarske, pa i najvećeg dela konkurencije na ovom Mundijalu, da se povremeno šegačio sa skromnijim ali disciplinovanijim rivalom…

… ali kako fudbalske zvezde i zvezdice iz „zemlje sambe“ nisu iskoristile nijednu od brdo šansi najčešći svetski šampion morao je da podeli „plen“. Dan posle iznenađujućih 1:1 i istrpi salve kritika u domovini, pre svih rekordno plaćeni igrač u istoriji ovog sporta Nejmar.

„Nejmar je bio prava katastrofa. Odigrao je neprihvatljivo loše i trebalo je da bude zamenjen. Brazil ima dovoljan kolektivni kvalitet da može na taj način da dobije meč, ali on je bio odlučan da sam dobije ovu partiju…“, „Egoizam, mnogo grešaka… Kao da je zaboravio da igra za tim, predugo je držao loptu“, „Zloupotreba individualnih predstava“, „Način na koji je Nejmar igrao je vulgaran. Neverovatno da Tite nije pružio šansu Kosti“, On je glavni razlog zbog kog Brazil nije pobedio“, bili su samo neki od surovo istinitih komentara eks fudbalera i novinara na račun napadača francuskog PSŽ-a, bez popusta zbog višemesečnog oporavka od povrede i činjenice da su ga Švajcarci svih 90 minuta vijali i faulirali po celom terenu.

– Nismo zaslužili da odigramo samo nerešeno, ali jasno nam je da možemo da poboljšamo igru. Ovaj meč je poslužio da shvatimo da neće biti lako u nastavku takmičenja. NJihov gol? Mislim da je bio faul nad našim igračem, ali nije moje da pričam o tome. Tu su četvorica profesionalaca koji se bave time. Neka rade svoj posao – brani se i proziva anatemisani igrač.

U suprotnom taboru, naravno, sreća zbog toga što se odolelo favoritu broj jedan na 21. prvenstvu sveta.

– Ponosan sam na moju ekipu. Brazil je imao više šansi, ali nismo izgubili nadu, a kada smo uspeli da ih pritisnemo, to smo radili veoma dobro. Ovo je odličan početak turnira i pozitivna stvar pred ostale utakmice u grupi. Grešili smo, ali ništa nije bilo tako loše. Nadam se da će sada da nas shvate ozbiljno – poručuje selektor Vladimir Petković i podseća da Švajcarska je pre izjednačujućeg pogotka Stivena Cubera samo jednom poražena u 22 poslednje utakmice.

Neka se spreme Kostarika i Srbija, pa kako ko prođe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari