Nejmar o triju koji se raspao: Mesi, Embape i ja smo najbolji na svetu, ali nismo uspeli da se uklopimo 1EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Samo dve sezone trajala je saradnja trija koji je smatran najboljim na svetu. U tom periodu, Pari Sen Žermen nije uspeo da osvoji Ligu šampiona, a u međuvremenu je Leo Mesi odlučio da karijeri nastavi u Interu iz Majamija.

Da li je bilo uopšte realno da Nejmar, Embape i Mesi dovedu uigranost do te mere da Pari Sen Žarmen njihovom efikasnošću može da iskompenzuje ogroman nebranjeni prostor na terenu, posebno jer ni Argentinac, kao i Brazilac nisu u poslednje dve godine bili u zenitu svojih fudbalskih karijera.

Mesi je pokušao da se adaptira na način da više kreira i tako pomaže ostaloj dvojici, međutim, suštinski PSŽ nije bio ni blizu da uđe u najužu konkurenciju ekipa koje mogu da osvoje Ligu šampiona.

Posle dve neuspešne takmičarske godine, u datom kontekstu, Argentinac je odlučio da pređe u Inter iz Majamija, dok su Nejmar i Embape ostali u Parizu. Veliko je pitanje da li će do početka sezone i taj tandem igrati u dresovima „svetaca“ pogotovo jer je Embape stavio do znanja upravi da neće produžiti saradnju narednog leta kada mu bude istekao ugovor sa klubom.

Nejmar je u prethodne dve sezone igrao sa prijateljem sa kojim je drugarstvo izgradio u Barseloni ali je činjenica da neki veliki benefit od njihove i saradnje sa Embapeom PSŽ nije imao, u rezultaskom smislu.

– Imali smo mnogo jak tim. Mesi, Embape i ja, trojica igrača koji su najbolji na svetu. Znali smo sve, ali nažalost nismo uspeli da se uklopimo. Nije bilo dobro po sve nas – iskren je Nejmar koji se nada da će ostati u klubu iako je svestan da ga navijači PSŽ-a ne simpatišu.

– Nadam se da ću igrati za PSŽ naredne sezone. Imam ugovor, a i do sada mi niko ništa nije govorio na temu odlaska. Mirno čekam početak sezone. Biću tu, iako između mene i navijača nema mnogo ljubavi u poslednje vreme. Ali, ja ću biti tu čak i bez te ljubavi.

Brazilac u potpunosti razume potez Mesija da ovoga leta pređe u Inter iz Majamija.

– Mesi je osvojio sve što je mogao. Njegova porodica je mnogo trpela tokom dve godine u Parizu. Razumem ga, otišao je u mesto gde će imati mnogo bolji tretman i gde će biti mnogo bolje dočekan. Sada će živeti potpuno drugačijim životom. Njegova porodica će se osećati mnogo bolje u Majamiju.

Nejmar se prisetio i dešavanja na poslednjem Mundijalu, kada se povredio na prvom meču sa Srbijom.

– Bila mi je to jedna od najgorih nedelja u životu. Pored toga što sam bio povređen, niko nije znao da sam se i baš jako razboleo. Baš jako! Primao sam terapije ležeći u krevetu, spavajući po ceo dan. Jedino sam stopalo povremeno izbacivao iz kreveta, da bi fiziotarapeut mogao da mi sprovede terapiju. Baš je bilo bizarno.

Ni posle povraka sa Mundijala Nejmar nije imao sreće. U februaru je ponovo povredio skočni zglob posle čega je završio sezonu.

– To je dosadna povreda, vrlo neprijatna. Proces oporavka je bolan i jako težak. Ali, jedva čekam da se ponovo nađem na terenu. Naravno, svima su u glavi samo pobede, međutim, meni je sad najvažnije da ponovo zaigram, samo da se nađem na terenu.

Zbog pritiska i omalovažavanja koja je doživeo nakon Mundijala u Kataru, Nejmar je razmišljao i da se povuče iz reprezentacije Brazila, ali je na kraju promenio mišljenje.

– Posle Mundijala nisam želeo više da igram za Brazil. Ne zbog povreda ili zbog poraza, nego zato što sam želeo da poštedim porodicu problema. Oni mnogo pate zbog mene, mnogo košta sve ovo. Razmišljao sam o svemu i odlučio da ipak ostanem, jer mnogo želim da osvojim svetsku titulu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari