Neki novi vetrovi duvaju u Fudbalskom savezu Srbije i Zajednici Superlige - uslišen zahtev Partizana, iako su crno-beli bili u manjini 1foto (BETAPHOTO/FSS/Marko Metlas)

Odluka o obavezna dva bonus igrača neće se odnositi na sezonu koja počinje za deset dana.

Sve je bilo spremno za još jedno kršenje zakona i obesmišljavanje propisa, međutim, u poslednji čas vodeći ljudi u srpskom fudbalu odlučili su da se barem malo urazume i donesu odluku koja jedino i ima smisla.

Naime, predlog o povećanju bonus igrača na obavezna dva, a zbog kojeg se Partizan nedavno oglasio smatrajući da bi se njegovim eventualnim usvajanjem prekršio Zakom o sportu na osnovu kojeg promene akata granskih saveza mogu da se donose do 40 dana do početka takmičarske godine i ne mogu se menjati tokom iste, kada se busde usvojio, gotovo izvesno, neće se odnositi na takmičarsku 2024/25.

Na jučerašnjoj sednici Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije dat je signal da se tako nešto može dogoditi, s obozirom na to da nadležni nisu želeli da donesu odluku u vezi sa tim da li će u nastupajućoj sezoni važiti pravilo jednog ili dva bonusa, već su „štafetu“ uručili Zajedinici Superlige.

Uprkos tome što je, prema informacijama iz Saveza, samo Partizan bio protiv uvođenja obavezna dva bonus igrača već od takmičarske 2024/25, Zajednica Superlige bliža je odluci da se pomenuta promena odnosu na sezonu 2025/26 kako bi i trebalo da bude po zakonu.

Dragoljub Zbiljić, predsednik Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije, u izjavi za Tanjug, nagovestio je takav epilog, apostrofirajući da se apsolutno zalaže za poštovanje zakona.

– Imao sam juče telefonski razgovor sa predsednikom FSS gospodinom Džajićem i očekujem mejl od FSS na osnovu koga ću izaći pred IO Zajednice. Ono što će biti moj predlog kao predsednika zajednice Super i Prve lige Srbije je da poštujemo zakon uvek i na svakom mestu, a to znači da se pravilo o dva bonusa primenjuje od sezone 2025/26, s obzirom na to da smo na 10 dana od početka takmičarske sezone – otkrio je Zbiljić, inače prvi čovek FK Vojvodina.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari