Nema klauzule, nema ostavke 1Foto: Starsport

Čak i da nikada to ne priznaju javna je tajna da su ljudi iz uprave Partizana posle subotnjeg poraza od niškog Radničkog grozničavo tražili novog trenera.

Da su ih Aleksandar Stanojević, Ilija Stolica, Vladimir Ivić i Zoran Mirković, svako iz svog razloga, odbili zbog čega Miroslav Đukić nastavlja svoj drugi mandat u Humskoj, pa će već danas protiv Rada pokušati da popravi vrlo lošu statistiku u Superligi i makar za neki bod smanji debeo zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom (-14).

– Nijednog momenta nisam imao razgovor. Nemam nijednog igrača koji je nezadovoljan, nesrećan, nema nediscipline. Jednostavno, ne uspevamo da pobedimo, ne uspevamo da damo gol. Ne vidim razlog da dam ostavku, vidim se sposobnim da zajedno sa ekipom izađemo iz problema. Ponekad u fudbalu stvari ne zavise samo od vas. Niko mi nije tražio ostavku, niti je neko razgovarao na tu temu – tvrdi šef struke branioca titule, što ne znači da mu nije iza leđa rađeno „o glavi“.

Uvek suzdržani Đukić imao je poruku i za medije, gde je već smenjen. I to vrlo direktnu i žestoku.

– Ja sam rođen u jeb… Štitaru, nisam odrastao u lepoj i sunčanoj Valensiji, i isti sam dripac kao i vi! Taj zemljani put u jeb… Štitaru me je naučio mnogo toga i nemam problem da sve ovo kažem u lice bilo kome.

Najviše su ga, kaže, zabolela „džukačka, dripačka i bezobrazna“ pisanja o ugovornoj klauzuli od 600.000 evra, koliko bi Partizan morao da mu isplati ako bi klub jednostrano i pre vremena raskinuo saradnju.

– Laž, laž, laž. Ne postoji klauzula od 600.000 evra. Svako ko je to napisao je prevarant. Mnoge stvari koje se provlače po novinama nisu istinite. To je tačno namešteno da se ide na mene u ovoj državi gde je plata 300 evra. Vi nekome zalepite da nekome treba isplatiti 600.000 evra. Kako nekoga da u Srbiji oklevetate? Tako što mu zalepite da treba da dobije 600.000 evra. – otkriva Đukić, koji svojevremeno nije dočekao takmičarski meč na klupi A reprezentacije Srbije, jer se pre toga zamerio predsedniku FSS Tomislavu Karadžiću, a štampa danima punila strane tekstovima o njegovoj ljubavnoj aferi van braka.

Za kraj burne konferencije za medije, na kojoj skoro da nije bilo slova o duelu sa „građevinarima“, ponovio je da ne ide iz Humske.

– Ja pošteno radim svoj posao i pokušavam da vratim ekipu na pravi kolosek. Moja jedina snaga su ovih 30 momaka… Ostalo ne zavisi od mene… Ne vidim razlog da dam ostavku, vidim se sposobnim da zajedno sa ekipom izađemo iz problema – zaključio je Đukić.

Superliga – 26. kolo

Bačka – Radnik   15.00

Borac – Čukarički               15.00

Voždovac – Mladost        15.00

Javor – Radnički 15.00

Mačva – Napredak           15.00

Spartak – Zemun               15.00

Partizan – Rad    15.30

Vojvodina – Crvena zvezda          18.00

Tabela: Crvena zvezda 66, Partizan 52, Radnički 46, Čukarički 45, Spartak 40, Napredak 40, Voždovac 39, Vojvodina 37, Mladost 33, Radnik 30, Mačva 25, Zemun 25, Bačka 24, Javor 21, Rad 18, Borac 16.

Uprava brani Đukića i krivi novinare

Malo posle Đukićevog nastupa iz kluba je pušteno saopštenje povodom odnosa na relaciji uprava – trener crno-belih.

„Različiti medijski pokušaji kratkonaslovnih nosilaca provereno neistinitih vesti, licemerna vajkanja kvazikandidata za mesto trenera Partizana, pravno neuka tumačenja odredbi zakonskih i statutarnih propisa, a sve u cilju da se FK Partizan degradira, posmatramo samo kao izraz nemoći, jer, kako to Svift reče, zavist i kritika su porez koji uspešan čovek plaća javnosti…“, stoji između ostalog u pisanom obraćanju vrhuške Partizana, čiji je predsednik Milorad Vučelić glavni i odgovorni urednik Večernjih novosti, na čijim stupcima je takođe naširoko pisano o rokadi na trenerskoj klupi šampiona Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari