Nema više tajni iz VAR sobe: TV gledaoci u Italiji moći će da čuju o čemu su razgovarali sudije i kontrolori 1Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

I kada je u fudbalu uvedeno da se detalji koji se u utakmici ne vide golim okom provere video-tehnologijom (VAR) pre nego što glavni sudija donese konačnu odluku nisu iščezle navijačke sumnje o pristrasnosti kontrolora koji u posebnoj prostoriji imaju kutak za sporni trenutak o čemu ukazuju arbitru.

U Italiji su doneli, smatraju, revolucionarnu odluku da se približe zaljubljenicima u Seriju A i Seriju B tako što će na televiziji biti emitovani razgovori sudija i tzv. VAR sobe.

U prvoj emisiji, koja se zove „Open VAR“, gost je bio glavni čovek italijanske sudijske organizacije Đanluka Roki.

Njemu se već zamera što gledaoci nisu u prilici da čuju razgovore iz minulog kola nego iz pretprošlog, a Roki je razložno objasnio da ima mnogo materijala koje je nemoguće pedantno obraditi za jedan dan.

Roki je uveren da će „istorijski trenutak“ doprineti da fudbalski poklonici bolje shvate koliko je odgovoran posao sudija i da njihove odluke nisu vođene poslednjim namerama već samo osećajem za pravdu na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari