Nemanja Bjelica se razbudio 1Foto:vikipedia

Nakon nekoliko bledih partija srpski košarkaš Nemanja Bjelica razbudio se u utakmici protiv Indijana Pejsersa.

Minesota jeste poražena rezultatom 107:130, ali je srpski reprezentativac pružio najbolju partiju od početka sezone zabeleživši za 25 minuta na parketu 18 poena, dve asistencije i po jedan skok, ukradenu loptu i blokadu. Pejsersi su meč prelomili u trećoj četvrtini koju su dobili sa 14 poena razlike što Tibervulsi nisu mogli da preokrenu. Od Bjeličinih saigrača najefikasniji je bio Karl-Entoni Tauns sa 28 poena i sedam uhvaćenih lopti, dok se među gostima standardno istakao Viktor Oladipo sa 28 poena za isto toliko minuta na parketu.

Pored Bjelice od srpskih košarkaša više niko nije igrao u noći između utorka i srede a među timovima u kojima ima igrača iz Srbije na parket su još jedino izašli LA Klipersi, za koje Miloš Teodosić po svoj prilici neće nastupati oko dva meseca zbog povrede. Iako su ostali bez srpskog pleja, što je po rečima trenera Doka Riversa ozbiljan nedostatak za tim, Klipersi su dobili Jutu rezultatom 102:84, predvođeni Blejkom Grifinom (22p i 9sk), dok je među DŽezerima najbolji bio Mičel sa 19 poena. Još jedna ekipa koja je pogođena povredama igrača Boston zabeležila je pobedu. Seltiksi, koji su na početku sezone ostali bez Hejvorda, zabeležili su drugi uzastopni trijumf, pošto su ovoga puta bili bolji od NJujork Niksa (110:89). U odsustvu važnog igrača za zelene je i te kako važno što su DŽejlen Braun i DŽejson Tejtum, prošlogodišnji i ovogodišnji treći pikovi sa drafta, povukli ekipu, postigavši zajedno 45 poena.

Među zanimljivim utakmicama na kraju se ističe i duel Klivlenda i Čikaga (119-112) i to zato što je Lebron DŽejms prvi put posle 12 godina zaigrao na mestu pleja. Da Kralju odgovaraju sve pozicije pokazao je i preksinoć kada je ponovo bio najefikasniji na parketu sa 34 poena, uz 13 asistencija i dva skoka. Na drugoj strani među Bulsima bolji od ostalih bio je DŽastin Holidej sa 25 koševa.


Novicki: Plej-of izgubio smisao

Dirk Novicki smatra da velika koncentracija zvezda u jednom timu obesmišljava NBA plej-of. „Rekao sam prošle sezone posle plej-ofa da to nije dobro za ligu. Na primer, Golden Stejt Voriorsi su prolazili runde bez poraza. A onda smo imali neverovatnu finalnu seriju. Iskreno, finale je bilo apsolutno vredno toga, ali regularni deo sezone i plej-of gube smisao“, rekao je Novicki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari