Nemanja Majdov prvak sveta u džudou 1Foto:TAMAS KOVACS

Srpski džudista Nemanja Majdov osvojio je zlatnu medalju u kategoriji do 90
kilograma na šampionatu sveta u Budimpešti, a u finalu je bio uspešniji od Mihaela Žganka iz Slovenije.

Finalni duel završen je rezultatom 0:0, pa je usledila borba za „zlatni poen“. U ravnopravnom duelu ni Majdov ni Žgank nisu uspevali da poentiraju, da bi na kraju pobeda pripala reprezentativcu Srbije zbog toga što je slovenački takmičar dobio drugi žuti karton, što podrazumeva diskvalifikaciju.

Srbija je danas imala veliku priliku da ostvari i mnogo veći uspeh, jer je u polufinalu bio i naš drugi predstavnik u ovoj kategoriji, aktuelni prvak Evrope Aleksandar Kukolj.

On je, međutim, u polufinalu izgubio upravo od Žganka, a potom protiv Ušangija Margijanija iz Gruzije nije uspeo da dobije ni meč za treće mesto i bronzanu medalju.

Posle 37 godina čekanja i snova o osvajanju svetske medalje u džudou za našu zemlju, taj cilj ostvario je sjajni Nemanja Majdov, naveo je danas ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u čestitki
Majdovu.

Čestitam Nemanji na ovom ogromnom uspehu, koji je posle godina rada, odricanja i posvećenosti zaslužio! Svaka čast šampione! Čestitam i štručnom štabu i Džudo savezu Srbije!, navodi se u čestitki Udovičića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari