Nemanja Nedović: Ne treba paničiti posle poraza od Zadra, reprezentaciji sam na raspolaganju za Tursku 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije, tačnije selektor Svetislav Pešić, nisu uspeli u nameri da za predstojeći dvomeč sa Velikom Britanijom i Turskom budu u kvalitetnijem sastavu od trenutnog. Jedan od onih koji će faliti jeste i Nemanja Nedović.

Kako je Danas objavio, iskusni košarkaš dogovorio se sa selektorom Svetislavom Pešićem da preskoći meč sa Velikom Britanijom i bude spremniji za potencijalni nastup protiv Turske u Beogradu.

Kvalifikacioni dvomeč u petak i ponedeljak, za plasman na naredni Mundobasket 2023. od izuzetne je važnosti za „orlove2, međutim Nedović jednostavno fizički još uvek nije spreman da odgovori najvećim mogućim zadacima.

„Zamolio sam selektora da preskočim utakmicu protiv Velike Britanije i stavio se na raspolaganje za meč protiv Turske. Dogovor je da se čujemo kada se vrate iz Velike Britanije, pa ćemo zajedno odlučiti. Nisam još sto odsto spreman i svestan sam da je u reprezentaciji „cepanje“ od početka, niko te ne pazi i tako treba da bude jer se igraju dve ključne utakmice. Osetio sam da nisam spreman za to i stavio se na raspolaganje za drugu utakmicu. Imaću više vremena da se pripremim, treniram, odigram utakmicu sa Fenerom i da se u boljem stanju nađem na raspolaganju reprezentaciji“, iskren je i samokritičan Nedović, koji se u nastavku obraćanja medijima osvrnuo na ambijent u Crvenoj zvezdi.

Poraz od Zadra ogolio je sve slabosti u timu; nije tajna da je ambijent u klubu narušen, kao i da će biti pravo čudo ukoliko Vlada Jovanović kraj novembra dočeka na klupi crveno-belih.

„Ne treba paničiti i menjati stvari drastično. Treba se pridržavati stvari i principa koje imamo od početka sezone. Dobro smo se spremili, fokus igrača je na većem nivou zbog kiksa. Čim stignemo u Istanbul imaćemo sastanak, kako bi se pripremili što bolje“, kao da je Nedović pokušao i javnim obraćanjem da primiri upravu kluba koja je namerena da pronaže novo rešenje na klupi Zvezde.

U odsustvu reprezentativaca Srbije: Dobrića, Mitrovića i Topića, ali i Crne Gore – Ivanovića, Zvezda će se sutra nameriti Fenerbahčeu u Istanbulu (18.00), možda i ekipi koja ima najbolju formu od početka sezone u Evroligi.

„Jedna pobeda na strani bi nam značila, posebno protiv ovako jakog protivnika. Ali nećemo da se opterećujemo. Idemo da ispravimo greške koje smo pravili i pre utakmice sa Zadrom. Na tom susretu je došlo do kulminacije. Idemo da odigramo dobru utakmicu, ostanemo zajedno. Samo pozitivno razmišljanje može da nas izvuče iz ovog problema.“

Fener je za vikend odmarao, bez obaveza u prvenstvu Turske. Prethodno je poražen na gostovanju Barseloni u poslednjim sekundama utakmice (81:80), čime je prekinut niz turskog velikana od 11 pobeda u nizu.

„Fener možda igra i najbolju košarku u sezoni, ali takav je raspored. Ne idem nam u korist od početka. Nema plakanja, idemo da se borimo za što bolji rezultat. Ja sam uvek za to da se ide na pobedu, ali videćemo“, pokušao je Nedović da deluje optimistično uprkos slabom početku sezone oličenom u jednoj evroligaškoj pobedi, kao i debaklu od Zadra u Beogradu, u poslednjem meču pred put u Istanbul.

„Dobra je atmosfera, nije bilo ništa tragično na treninzima. Svesni smo kiksa koji nije smeo da se desi, ali šta je tu je. Početak je sezone, ima još da se igra. Popričali smo i fokusirali se na druge stvari.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari