Nemanja Nedović: Slaviću titulu uz "Dušmani hoće da nas unište" 1foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Jedan od najiskusnijih i najboljih košarkaša Crvene zvezde na veoma emotivan način doživeo osvajanje regionalne titule na terenu Partizana (76:82).

Uspeli su crveno-beli u nečemu što je malo ko mogao uopšte i da pretpostavi. Otkad se ABA liga igra u aktuelnom formatu, tačnije od sezone 2014/15 Crvena zvezda je treći put u istoriji osvojila regionalno takmičenje a da je rivala u finalu plej-of serije počistila sa maksimalnih 3:0 u pobedama.

Naravno, podvig je u toliko veći kada se uzme u obzir da je u prva dva navrata titule osvajala „metlanjem“ Mege i Cedevite, posebno jer je pred početak ovosezonske borbe za titulu Partizan bio percipiran kao favorit, uprkos tome što su crveno-beli imali prednost domaćeg terena.

Nemanja Nedović možda je i najboljih hroničar rasta crveno-belih u poslednjih dvadesetak godina, s obzirom na to da je za seniorsku košarku stasavao kada je malo falilo da se na Malom Kalemegdanu ugase svetla.

Vratio se leta 2022. rešen da u crveno-belom dresu nadoknadi propušteno i oseti slast osvajanja trofeja u najvoljenijoj sredini. Sinoć je prvi put u karijeri postao najbolji u regionalnim okvirima što je poprilično emotivno doživeo.

– Bio sam u klubu kada je bilo mnogo, mnogo teško i sad se desi da osvojim sa Zvezdom prvu ABA ligu. Zbog toga sam se malo rastužio, ali sada ću sigurno da lepo proslavim sa ekipom i biću srećan. Ovo je zaista nešto posebno. Titulu posevećujem porodici, mojoj Taliji i svim navijačima Zvezde. Oni koji me prate od mlađih dana znaju koliko je meni ovo bitno i znaju da mi je žao što nisam uspeo da osvojim odmah, ali eto sa malim zakašnjenjem, nadam se da su sada ponosi – drhtavim glasom pričao je Nedović odmah posle meča u Beogradskoj areni.

Nedović sa crveno-belima ima ugovor na još godinu dana i sigurno neće menjati sredinu.

– Zvezda je moj klub. Imam još godinu dana ugovora. Vidim sebe ovde i nadam se da ćemo imati još više uspeha naredne sezone.

Iako privatno ne sluša naradonjake, zbog jakog emotivnog naboja, ali i davne, izuzetno teške klupske prošlosti, Nemanja je tačno zano uz koju će pesmu proslaviti titulu.

– Možda ona… Kako se zove ona ‘Dušmani hoće da nas unište’… Biće sigurno uz tu.

Naravno, i sam Nedović nije mogao da pretpostavi da će se serija sa Partizanom završiti već posle tri utakmice.

– Nismo očekivali, ali smo verovali. Kada smo videli početak utakmice rekao sam igračima u svlačionici da imam osećaj da oni ne veruju da mogu da pobede. Da smo jako blizu i da samo trebamo da budemo solidni, da ne pravimo greške. Da odigramo pametno i čitamo igru, jer ova utakmica nije bila utakmica ko ima više snage, ko je jači, ko je bolji šuter, nego kao šah, taktička utakmica – otkrio je popularni Neda kako je doživeo sam tok treće, ispostaviće se i odlučujuće utakmice.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari