Iako su na početku Evropskog prvenstva izgubile od Hrvatica 26:30, srpske rukometašice prikazale su igru u kojoj je primetan pristojan kvalitet. Koliki je kapacitet izabranica Časlava Dinčića najbolje će se ogledati u večerašnjem meču (18.15 RTS2) protiv veoma neugodnih Nemica, koje su u prvom kolu savladale Makedonke.

Ukoliko budu trijumfovale u duelu sa „pancerkama“, naše dame, najverovatnije, obezbediće plasman u drugu fazu takmičenja.

Zbog sistema bodovanja, slobodno se može reći da večerašnji meč ima popriličnu težinu. Anomalije iz utakmice sa Hrvaticama moraju se pod hitno popraviti. Najveći problem u igri srpkinja predstavlja nešto slabija i sporija organizacija napada. Neophodna je brža distribucija lopte oko protivničke zone kao i bolja saradnja sa pivotmenima. Prilikom postavke dublje odbrane protivnica, Medved i saigračice nemaju adekvatnih rešenja. U igri jedan na jedan nikako ne uspevaju da naprave višak, što je uz brojne tehničke greške prilikom kontranapada bio osnovni uzrok poraza na startu takmičenja.

Nema sumnje da reprezentativke Srbije mogu bolje. Evidentan je potencijal, kao i neiskustvo igranja na internacionalnim prvenstvima.

Naš naredni protivnik, reprezentacija Nemačke forsira brzu igru u napadu kao i zonsku odbranu 6-0, iz koje proizilaze izuzetno brzi kontranapadi. Posebnu pažnju trebalo bi obratiti na levo krilo Nadin Krauze. Njena hitrina, odličan školski šut kao i često ubacivanje na poziciju drugog pivotmena bili su nerešiva enigma za Makedonke. Na poziciji beka dominira Grit Jurak. Ona se ne libi da šutne iz bilo koje pozicije. Krasi je „udarac“ prilikom prvog koraka koji je veoma neugodan za golmana. Među stativama gospodari Klara Voltering. Odličan refleks i sjajno postavljane, osnovne su performanse njenih bravura na golu.

Srpkinje moraju što pre da zaborave poraz od Hrvatica. Drugo poluvreme iz pomenutog meča, pravi je recept na kakvoj igri treba insistirati. Odlično izdanje Sanje Damjanović i Andree Lekić u prvom meču jeste putokaz do krucijalne pobede u duelu sa neugodnim Nemicama.

 

GRUPA D (SKOPLJE)

Rezultati 1. kola:

Hrvatska – Srbija 30:26

Nemačka – Makedonija 25:22

1. Hrvatska 1-0

2. Nemačka 1-0

3. Makedonija 0-1

4. Srbija 0-1

Parovi 2. kola (danas):

Srbija – Nemačka (18.15 RTS2)

Makedonija – Hrvatska

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari