Nenad Sakić prvo pojačanje Dejana Stankovića 1Foto:Nenad Mihajlovic/Starsportphoto

Odlučio je Dejan Stanković da stručni štab Crvene zvezde pojača Nenadom Sakićem, iskusnim stručnjakom koji je dugo sarađivao sa Sinišom Mihajlovićem.

Prema pisanju Sportkog žurnala, Stanković je odlučio da angažuje Sakića, koji ima bogato trenersko iskustvo. Dugo je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, kasnije i italijanskih klubova, među kojima je bila i Sampdorija, radio kao trener u stručnom štabu Siniše Mihajlovića. Prvobitno ga je aktuelni šef struke Bolonje angažovao u stručnom štabu reprezentacije Srbije, da bi kasnije sarađivali u Sampdoriji i Milanu.

Poslednji trenerski posao Sakić je imao u kruševačkom Trajalu.

Stanković i Sakić poznaju se još iz igračkih dana, s obzirom na to da su bili saigrači u Crvenoj zvezdi.

Ovih dana se pominjala i mogućnost da se vrati u Napredak – Milan Đuričić iz zdravstvenih razloga neće moći da ostane na toj funkciji – ali je očigledno poziv prijatelja Stankovića bio primamljiviji.

Nenad Sakić je igrao u Zvezdi od 1994. do 1997. godine, osvojio je titulu i tri Kupa, delio svlačionicu sa Stankovićem, pre no što su obojica karijeru nastavili u Italiji. Sakić u Lečeu i Sampdoriji, Stanković u Laciju i Interu.

Stručni štab Zvezde čine još: Nenad Milijaš, Nebojša Milošević, Nenad Popović, koji je stigao umesto Miloša Milojevića, kao i Vladmir Petrović Pižon koji, uglavnom, radi na tehnici sa mlađim fudbalerima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari