Neočekivan poraz Partizana na domaćem terenu od Lugana 1Foto: STARSPORT

Fudbaleri Partizana izgubili su od Lugana 0:1 (0:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Jedni gol bio je delo Matije Zanotija u 73. minutu utakmice.

Ostao je sam na dvadesetak metara i preciznim udarcem je savladao Aleksandra Jovanovića.

Prvu priliku Partizan je imao u petom minutu. Nakon asistencije Arijage, Kalulu je šutirao iz dobre pozicije ali visoko preko gola.

Sve do 35. minuta nije bilo šansi, kada je Severina dobro istrčao kontra napad, i posle asistencije Zahida istrčao sam ispred golmana Lugana, ali je Saipi reagovao i izbacio loptu u korner.

Dva minuta kasnije, ponovo posle kontra napada, Saldanja je šutirao iskosa, ali je i ovog puta golman Saipa bio na pravom mestu.

Nakon oprezne igre u nastavku, prvu priliku je imao Lugano u 69. minutu. Udarac iz daljine je oprobao Dos Santos, ali je golman Jovanović bio na mestu.

Četiri minuta kasnije Lugano je stigao do prednosti. Zanoti je šutirao sa oko 20 metara i pogodio donji levi ugao gola Partizana.

Partizan je imao priliku za izjednačenje u 85. minutu. Grimaldo je šutirao sa oko 12, 13 metara u donji desni ugao, ali je golman Lugana odlično reagovao.

Crno-beli nisu uspeli do kraja meča da stvore ozbiljniju šansu i u Lugano na revanš meč putuju sa golom zaostatka.

Partizan ni u ovoj utakmici nije pokazao napredak u igri i sada je gotovo sigurno da će se namučiti da dođe do dvomeča sa Bešiktašom u plej-ofu Lige Evrope.

Revanš duel dve ekipe u Švajcarskoj na programu je za nedelju dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari