Neradan dan u Saudijskoj Arabiji, u slavu podviga fudbalera protiv Argentine 1EPA-EFE/Mohamed Messara

Odluka monarha Salmana ibn Abdulaziz el Sauda pokazuje zašto je drugo ime za fudbal – najvažnija sporedna stvar na svetu.

Golovima Al Šehrija i Al Dasavrija, reprezentacija Saudijske Arabije je u samo pet minuta drugog poluvremena meča sa precenjenom Argentinom ohrabirila sve autsajdere ovog sveta protiv favorita – 2:1.

I, pre svega, digla narod ove arapske države na noge jer su pali u trans gledajući svoje miljenike kako u današnjoj utakmici skidaju „skalp“ osvajaču nekih Mundijala iz prošlosti i kandidatu za titulu u Kataru 2022.

A najviši državnik Saudijske Arabije dao im je još vremena da proslave nestvaran podvig sportista sa zelenog pravougaonog terena, tako što je sredu 23. novembar proglasio neradnim na celoj njenoj teritoriji.

Tog dana biće zatvorene firme, fakulteti, osnovne i srednje škole, jer 86-godišnji monarh smatra da veličanstvemnu pobedu treba obeležiti na poseban način.

Takođe, domaća avio kompanija „Saudia“ organizovala je vanredne letove prema Dohi, na dan preostala dva meča C grupe – sa Poljskom (26. novembar) i Meksikom (30. novembar).

Prosto, zemljaci novih fudbalskih heroja Al Ovaisa, Abdulhamida, Al Malkija, Tambaktija… sada veruju da njihov nacionalni tim može i u nokaut fazu, nakon što je osvojio tri boda tamo gde se niko nije nadao.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari