Nešto kao Kecman: Trojka s druge najveće udaljenosti u istoriji NBA (VIDEO) 1Foto: AP/Sue Ogrocki

U NBA ligi prošle noći je odigrana utakmica koja je neodoljivo podsetila na čudesni rasplet u finalu Jadranske lige 2010. u Zagrebu između Cibone i Partizana.

Bilo je to ovako.

Pri vođstvu crno-belih sa 72:71 na osam sekundi do kraja produžetka njihov krilni centar Amerikanac Lorens Roberts je promašio oba slobodna bacanja.

Domaćin se u skoku domogao lopte. Poslednja nada u brzometnom napadu bila mu je Bojan Bogdanović, koji se iskrao u uglu terena. Iz prosleđenog pasa je pogodio trojku.

Cibona je povela sa 74:72. Dvorana je pala u trans. Preostalo je samo šest desetinki. Zagrepčani su već videli sebe s trofejom u rukama.

Mladen Delić bi uskliknuo da nema više vremena za bilo šta, ali kao što je iz njegove beznadežnosti iznikao pobedonosni gol Ljubomira Radanovića na splitskom Poljudu protiv Bugara, koji je jugoslovensku fudbalsku reprezentaciju potkraj 1983. odveo na Evropsko prvenstvo u Francuskoj dogodine, nije bila pokopana ni Partizanova poslednja nada.

 

Loptu je primio Dušan Kecman, koji je sa svoje polovine igrališta izrastao u junaka za sva vremena. Cibona je najednom sišla s trona u svojim mislima, a stvarno ga je zaposeo Partizan.

U susretu Klivlenda i Dalasa gosti iz Teksasa su snalažljivošću Pi Džej Vašingtona pod košem poveli sa 119:118 na 2,6 sekundi do kraja.

Istina, domaćinu je ostalo neuporedivo više vremena nego što ga je imao Kecman. Zato je i poslednja akcija mogla da ima jedan dodir više od legendarne iz Zagreba.

Onda je Partizanov as uputio loptu na koš čim ju je primio iz izvođenja, a već je, u potpunom odsustvu Cibonine pažnje na sedmom nebu, bio postavljen duboko u polje.

Ovde ju je Maks Strus ubacio u igru do saigrača, koji mu je vratio taman da se za taj treptaj oka Strus primakne.

 

Kako god, rasplet je bio sasvim isti. Klivlend je dalekometnom trojkom došao do pobede sa 121:119.

Ispostavilo se da je to pogodak s druge najveće udaljenosti u istoriji NBA – sa 18 metara.

Rekorder je Devonte Grejem iz Nju Orleansa, koji je 21. decembra 2021. dao trojku protiv Oklahome sa 18,6 m.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari