Nesuđeni reprezentativac Srbije proglašen za igrača godine u Švajcarskoj 1Foto: EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Filip Ugrinić obeležio takmičarsku godinu u dresu Jang Bojsa.

Bio je velika želja Dragana Stojkovića. Nažalost, kasno paljenje vodećih ljudi u Fudbalskom savezu Srbije za posledicu je imalo da se Filip Ugrinić na kraju opredeli za reprezentativni dres Švajcarske, države u kojoj je rođen i odrastao, slušajući rodoljubive priče svojih roditelja koji su se u zapadnu Evropu preselili iz južne Srbije.

Korupelntni vezista obeležio je aktuelnu sezonu u dresu Jang Bojsa i prema mišljenju svojih kolega iz Sindikata profesionalnih igrača zasluženo je dobio nagradu za najboljeg fudbalera Švajcarske u takmičarskoj 2023/24.

Priznanje ima posebnu težinu s obzirom na to da su odluku doneli fudbaleri koji su profesionalno u najvišem rangu švajcarskog klupskog fudbala.

Posledično, Filip Ugrinić imenovan je i u idelnu postavu, a osim njega, među najboljih jedanaest je još trojica fudbalera Jang Bojsa: David von Balamos, Levin Blum i Orel Amenda.

Inače, klub iz Berna veoma je blizu šampionske titule, s obzirom na to da na četiri kola pre kraja prvenstva ima osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Servet.

Ugrinić je postao interesantan srpskoj javnosti nakon ovosezonskog dvomeča sa Crvenom zvezdom u grupnoj fazi Lige šampiona.

Ugrinić je tada otkrio da su mu se roditelji presleili u Švajcarsku iz južne Srbije, kao i da je veliki navijač Crvene zvezde.

Zbog ovosezonskih partija u najkvalitetnijem klupskom takmičenju na Starom kontinentu u Fudbalskom savezu Srbije poželeli su da ga ubede da nastupa za zemlju svojih korena, međutim Švajcarska je odavno bila upozanta sa talentom koji je igrački formiran u njenim mlađim reprezentativnim kategorijama i na vreme je kaparisala Srbina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari