Nevolja crno-belih u predvečerje još jednog finalnog megdana sa Zvezdom: Kaboklo svojevoljno otišao iz Partizana 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Večiti derbi u finalu košarkaške Superlige Srbije imaće samo jednog Brazilca – Jaga dos Santosa iz Crvene zvezde, jednog od njenih junaka za trijumf u odlučujućim utakmicama s Partizanom za tron ABA lige.

Bruno Kaboklo, centar crno-belih, svojevoljno je napustio klub u predvečerje još jednog okršaja dva naša najbolja košarkaška kolektiva za trofej (Zvezda domaćin prve utakmice, u hali „Aleksandar Nikolić“, u ponedeljak u 20 časova).

Saopštenje Partizana tim povodom prenosimo u celosti.

 

“Centar Partizana Mozzart Bet, Bruno Kaboklo, grubo je tokom jučerašnjeg dana prekršio klupsku disciplinu i svojevoljno napustio tim pred finale Superlige Srbije. Igrač je bez dozvole Kluba i bilo kakvog obaveštenja otputovao za Orlando, navodno zbog obaveza u nacionalnom timu Brazila.

KK Partizan Mozzart Bet se u svojoj istoriji nije susretao sa ovakvim potezima igrača i učiniće sve pravne korake da na najbolji mogući način zaštiti svoje interese. Bruno Kaboklo je svojevoljnim napuštanjem tima učinio presedan i na taj način ostavio saigrače bez pomoći u finalu. Protiv Igrača je odmah pokrenut disciplinski postupak.

Kako bi se izbegle bilo kakve spekulacije u javnosti, KK Partizan Mozzart Bet ovim putem potvrđuje da su finansijske obaveze prema Brunu Kaboklu blagovremeno izmirene i da nikako novac ne može biti uzrok njegovog svojevoljnog odlaska. U ovom trenutku, Klub ima opciju u ugovoru da Igrača zadrži i naredne sezone, a odluku o daljim potezima će doneti u danima pred nama.”

Brazil od 2. do 7. jula učestvuje na kvalifikacionom turniru u Rigi za Olimpijske igre u Parizu.

U grupi je s Kamerunom i Crnom Gorom (u drugoj su domaćin Letonija, Gruzija i Filipini).

Po dve prvoplasirane idu u polufinale, a samo pobednik i u grad svetlosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari