Nezaustavljivi Vestbruk 1Foto: EPA/ LARRY W. SMITH

Sa 12 poena, 13 skokova i isto toliko asistencija u utakmici protiv Čikago Bulsa, Rasel Vestbruk oborio je još jedan rekord.

Plej Oklahome postao je prvi igrač koji do sada protiv samo jednog tima nije zabeležio tripl-dabl, a upravo su Tanderi ta jedina ekipa protiv koje nije uspeo da ima dvocifren učinak u tri kategorije.
Oklahoma je malo je reći ubedljivo nadigrala Čikago (101-69), a Vestbruk je ponovo pružio partiju u svom stilu, odnosno zabeležio 82. tripl-dabl u svojoj karijeri. Nakon utakmice košarkaš Oklahome kazao je da nije bio svestan da je u još jednoj kategoriji postao prvi u NBA istoriji i da mu je tokom meča bilo bitno samo da trijumfuje. Kolika je Vestbruk pokretačka snaga Oklahome, pokazuje podatak da je tim ove sezone svaki put trijumfovao kada je on ima tripl-dabl, odnosno izgubio kada nije ostvari dvocifren učinak dok su prošle godine Tanderi imali 33 trijumfa uz devet poraza kada bi njihov plej bio na svom nivou.

– Nikada, ali nikada ne uzimam zdravo za gotovo njegov učinak jer je toliko poseban košarkaš. I više od svega ostalog poštujem njegov pristup igri… On je igrač stare škole, poseduje određene vrednosti važne za takmičarski duh. Igra kada je povređen. Igra kada je umoran. Igra kada je bolestan – kazao je trener Oklahome Bili Donovan.

Pored utakmice između Oklahome i Čikaga, u noći između subote i nedelje odigrano je još sedam mečeva, a od timova u kojima igraju srpski košarkaši takmičili su se jedino Detroit i LA Klipersi (95:87). I dok Teodosić nije izašao na parket zbog povrede, Boban Marjanović ponovo nije dobio priliku u Pistonsima. Od početka sezone srpski centar odigrao je samo četiri minuta, i to protiv NJujork Niksa pre devet dana, a ostale susrete presedeo je na klupi. Pistonse je do trijumfa sa 15 poena i 17 skokova predvodio Andre Dramond, a u ekipi Klipersa, kojoj je ovo prvi poraz od početka sezone, najefikasniji je bio Ostin Rivers sa 20 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari