Ni Jokićev dabl-dabl do poluvremena, nije pomogao Denveru 1foto (BETAPHOTO AP Photo/David Zalubowski)

Taman što su prijatno iznenadili u Majamiju, košarkaši Denvera ipak su nezadovoljni napustili Floridu. Protiv jednog od najslabijih timova u ligi, uspeli su da u Orlandu ispuste prednost od maksimalnih plus 16 i dožive poraz, krajnje lošim nastupom u poslednjoj četvrtini (108:103). Povredama osakaćenim Nagetsima nije pomogla ni dobra partija Jokića, koji je već do poluvremena imao dabl-dabl učinak.

Majkl Meloun, trener Denvera, u poslednje vreme sa setom posmatra šuterske trninge Džamala Mareja, prisećajući se kakav su tandem bili Jokić i bivši student Kentakija. Od kidanja ukrštenih ligamenata kanadskog reprezentativca, pre više od šest meseci, Nagetsi su ostali bez još nekolicine važnih igrača. Na listi povređenih su Majkl Porter Junior, Pi Džej Douzir i Ostin Rivers.

U tako skraćenoj rotaciji i ne čudi što ni sa povratkom Nikole Jokića rezultati kluba iz Kolorada ne mogu biti konstantni. Taman što su prijatno iznenadili u Majamiju, Nagetsi se nezadovoljni vraćaju sa Floride.

Uprkos tome što su do poslednje doenice konstantno vodili, imali maksimalnih 16 poena razlike, Nagetsi su lošim izdanjem u poslednjoj deonici dozvolili rivalu da napravi prekoret.

U samoj završnici bilo je 103:103 na dva minuta pre kraja, a onda je Franc Vagner ubacio trojku iz koraka unazad i doveo domaćina u prednost. Potom je usledila greška Jokića, dok je Kol Entoni sa penala stavio tačku.

Jokić je već posle prve četvrtine bio blizu dabl-dabl učinka sa sedam datih poena, osam skokova i tri asistencije. Do kraja prvog poluvremena Nikola je već stigao do dvocifrenog učinka u poenima i skokovima uz pet asistencija.

Završio je utakmicu sa 18 poena, 15 skokova, sedam asistencija i pet izgubljenih lopti. Proveo je na parketu 36 minuta i šutirao 7/19 iz igre, od toga 0/5 za tri.

Najefikasniji u pobedi Orlanda bili su Entoni sa 24, Vendel sa 18 i Vagner sa 15 poena. Jokić je podršku imao u vidu Morisa (22 poena), Bartona (18 poena) i Gordona (17 poena).

Atlanta Houks je slavila na gosotvanju Indijani (111:114) uprkos neigranju Bogdana Bogdanovića zbog povrede skočnog zgloba.

Najefikasniji u pobedi Atlante bio je očekivano Trej Jang sa 33 data poena, 10 asistencija i osam skokova. Erter je dodao 19 poena, a Kolins 14 poena. Kod Indijane su najbolji bili Brogdon sa 27 poena i Domantas Sabonis sa 22 poena i 10 skokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari