Mitar Mrkelafoto STARSPORT

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela izjavio je da je „zgrožen onim što se dešavalo u Gornjem Milanovcu i situacijom u kojoj se našla Crvena zvezda“, posle utakmice protiv Radničkog 1923 iz Kragujevca i napada navijača u kojem je on i još nekoliko ljudi povređeno.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u nedelju u gostima Radnički iz Kragujevca rezultatom 1:0, u sedmom kolu Superlige Srbije. Utakmica se igrala na stadionu Metalca u Gornjem Milanovcu.

Mrkela se oglasio posle napada huligana na njega i ostatak uprave Zvezde na utakmici.

„Zvezda sve češće nailazi na ogromne količine mržnje uperene iz Radničkog i o tome više ne može da se ćuti. Razumem mržnju njihove navijačke grupe prema našim Delijama, svi znaju dobro zbog čega, ali ne razumem da nas rukovodstvo i trener dočekaju sa toliko mržnje“, rekao je Mrkela koji je kritikovao trenera Radničkog Feđu Dudića.

Mrkela je rekao da nigde i nikada nije video takvu količinu mržnje, ne sportskog rivaliteta, „nego baš mržnje i kompleksa“.

„Neko nešto mora da uradi po tom pitanju, jer vidim da su i sudiju pogodili flašom i misle da će im i to proći… Nigde gostoprimstva, poklona ili bar spiker da čestita Zvezdi Ligu šampiona. To već jednom mora da se promeni i zbog toga neću više da ćutim“, rekao je Mrkela.

Prema njegovim rečima, u napadu navijača na Zvezdinu ložu bila je jedna desetogodišnja devojčica.

Mrkela ima opekotinu na nozi posle ubacivanja petardi i topovskih udara na ložu, a prema informacijama iz Crvene zvezde, sličnu povredu na stomaku zadobio je pomoćni trener Nebojša Miilošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari