Nije bilo perfektno, ali je dovoljno za zalet: Đoković ušao u ring za odbranu trofeja na Rolan Garosu 1Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo odbranu trofeja na Rolan Garosu, pošto je u meču prvog kola pobedio Francuza Pjer-Iga Erbera sa 6:4, 7:6 (7:3), 6:4 posle 150 minuta igre.

U drugom međusobnom duelu ova dva igrača Đoković je došao i do druge pobede rezultatski ubedljivo, ali je uložio puno truda i emocija.

Za razliku od prošlonedeljnog turnira u Ženevi, na kojem je delovao fizički nespremno i psihološki iscrpljeno, u svom prvom meču na ovogodišnjem Rolan Garosu srpski teniser je pokazao da je spreman za ono što ga očekuje u Parizu.

 

Iako je protiv sebe imao motivisanog protivnika i publiku, Đoković ni jednog trenutka izgubio koncentraciju, delovao je sveže i prikazao dobru partiju.

Prvi set je osvojio nakon što je u trećem gemu napravio brejk, a potom rutinski sačuvao svoj servis.

Naredni je počeo razmenom brejkova što je probudilo publiku, koja je ulila samopouzdanje Erberu naročito prilikom servisa, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je Đoković dobio sa ubedljivih 7:3.

Francuz je nastavio sa sjajnim servisima i u poslednjem setu, ali je pri rezultatu 5:4 za rivala Erbera savladala trema i srpski teniser je došao do brejka za pobedu.

U drugom kolu najbolji teniser sveta igraće protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, trenutno 63. igrača na ATP listi.

Prođe li i njega, sastaće se u trećoj rundi s uspešnijim iz meča Francuza Gaela Monfisa (37. mesto) i Italijana Lorenca Muzetija (30).

Srpskom teniseru ovo je 20. učešće na Rolan Garosu, a titule na drugom grend slem turniru u sezoni osvajao je 2016, 2021. i 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari