Nije Jaramaz, već Aleksa: Avramović karijeru nastavlja u CSKA 1Foto: ABA

Doskorašnji košarkaš Partizana prihvaito je ponudu i preseliće se u Moskvu.

Neposredno nakon izgubljenog finala domaće Superlige, pojavila se bila informacija da Ognjen Jaramaz karijeru nastavlja u CSKA.

Posle te inicijalne vesti više se nije pričalo niti pisalo o transferu potencijalnog reprezentativca Srbije u prestonicu Rusije tako da je još uvek nepoznato u kom će klubu Jaramaz nastaviti karijeru, pošto u Partizanu neće ostati.

Ipak, to ne znači da jedan od najuspešnijih evropskih klubova neće imati srpskog igrača od naredne sezone.

Uprkos tome što je Makabi, kao i Pariz pokazao interesovanje da angažuje Aleksu Avramovića, prema saznanjima Sport kluba, reprezentativac Srbije prihvatio je ponudu CSKA i pitanje je samo vremena kada će se pomenuti transfer i ozvaničiti.

Avramović se kolebao da li da prethodno pruži ruku čelnicima Makabija. Njegova porodica je opravdano bila zabrinuta za bezbednost košarkaša zbog ratnih dešavanja u Pojasu Gaze.

Kada se pojavila mogućnost preseljenja u Moskvu, uprkos tome što CSKA već dve godine ne igra u Evroligi, zbog rata u Ukrajini, reprezentativac Srbije, po svemu sudeći, nije imao sličnih nedoumica.

CSKA je stupio u kontakte sa Partizanom a sve u cilju pronalaženja adekvatnog modela raskida saradnje, s obzirom na to da Avramović još uvek ima aktuelan ugovor sa klubom iz Humske.

Kako u Partizanu više ne računaju na njega, ne bi trebalo da bude problema tokom pregovora dve strane.

Od prošle sezone, u timu Partizana ostao je samo Balša Koprivica, što je nesvakidašnja stvar za jednog evroligaša. Ekipa je u fazi stvaranja i za sada su jedino ozvaničeni dolasci Vanje Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikine.

Kako klub ne želi da informiše javnost o tome ko je, osim pomenute trojice, pojača ekipu, navijači mozaik mogu da sklope samo na osnovu pisanja medija iz kojih su saznali i da je Partizan dogovorio saradnju sa Brendonom Dejvisom, Karlikom Džonsonom, Sterlingom Braunom, Ajzeom Majkom, Isakom Bongom, Marijom Nakićem, Arijanom Lakićem i Tajrikom Džonsom.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari