"Nije mi žao što niste gledali dug meč": Đoković uskratio publiku za mnogo sati uživanja 1EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA

Devetostruki šampion Otvorenog prvenstva Australije u tenisu prezadovljan načinom na koji je izašao na kraj sa Aleksom de Minorom.

To što je publika u „Rod Lejver areni“ ostala uskraćena za duži i neizvesniji meč nije problem Novaka Đokovića, jer je sa tri brzo dobijena seta sačuvao snagu i dobio više vremena za oporavak do četvrtfinala.

„Zato što sam želeo… „, odgovorio je nasmejani osvajač 21. grend slem titule na pitanje bivšeg kolege Džima Kurijera, kog je u ulozi voditelja zanimalo da li je baš morao za samo dva sata i neki minut da pobedi Aleksa de Minora.

“Ne mogu sad da kažem da mi je žao. Stvarno sam želeo da pobedim u tri seta, jer nikada se ne zna šta će biti, na terenu se nosiš sa mnogim stvarima. Počeo sam da se osećam slobodnije, opuštenije, osetio sam da mogu da profitiram, da iskoristim svoje šanse. Tenis je brz, dinamičan sport, stvari mogu mnogo brzo da se promene. Ali odigrao sam najbolji meč do sada”, objasnio je svoj plan 35-godišnjak iz Beograda.

Pa dopunio svoju analizu neočekivano glatkog trijumfa nad mnogo mlađim i slabije rangiranim rivalom, za kog su njegovi Australijanci verovali da bi mogao uhvatiti povređenog favorita u raskoraku.

„Mislim sam da su prvih četiri-pet gemova bili veoma tesni. Samo jedan brejk u prvom setu. Posle brejka sam počeo da se osećam slobodnije i opištenije, da mogu da prolazim agresivnije. Osetio sam da je on nervozniji na kraju prvog i početkom drugo seta i osetio sam da je to moja prilika da koristim svoje šanse.

Tenis može da se promeni u momentima, trenucima, poenima. Zadžao sam fokus i odigrao najbolji meč ove godine“, opisao je Đoković kako su tekle stvari u borbi za bitku sa Andrejom Rubljovia, u kom će 25. januara ulog biti polufinale Australijan opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari