Najbolja muška rukometna reprezentacija Srbije očekivano je poklekla pred prvom velikom preprekom na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, što bi joj se vrlo lako moglo desiti i u trećem kolu C grupe, jer je Hrvatska jednako jak, a ko ne i bolji tim od Danske.


– Danci su mašinerija od ekipe, koja ne prašta greške. Previše teško smo primali neka isključenja u važnim trenucima, kojih možda nije bilo, a onda bili konfuzni, što je protivnik, sa svojom do savršenstva dovedenom igrom s čovekom više, brzo i lako kažnjavao. Pokušali smo da zaustavimo Hansena, ali to je bio njegov dan. I kada smo izlazili na njega, pronalazio je rešenja dugim dijagonalama, pa im se otvarao prostor za dejstvovanje po desnoj strani. Nije sramota izgubiti od Danske niti bilo koje ekipe iz svetskog vrha, samo ne mora to biti ubedljivo kao protiv Danaca – nevoljno je, ali iskreno, konstatovao Žarko Šešum, bek srpske selekcije, čiji rukomet iz raznih objektivnih i subjektivnih razloga predugo kaska za atomski brzim i tehnički doteranim rukometom, kakav je danas u modi.

Za razliku od naših igrača, njihovi nekadašnji zemljaci redovno igraju završnice velikih takmičenja i često osvajaju medalje. „Vatreni“ imaju sistem rada i bolju ligu od srpske, reprezentaciju im je više od deceniju vodio jedan čovek (Lino Červar), a vrhunski individualci Balić, Vori, Duvnjak, Lacković i ostali rade za ekipu, pa ne čudi što su dva puta bili olimpijski i jednom svetski šampioni. Na SP 2009, u toj zemlji, vezali su devet pobeda, da bi tek u finalu izgubili od Francuske.

– Nismo se još osvestili od ovog poraza, a već igramo sa Hrvatima koji su ekipa istog rejtinga kao Danska, ako ne i bolja. Verujem da će i ovaj meč biti zanimljiv, nadam se ne i s istim epilogom. Moramo probati da odigramo dobro svih 60 minuta, a ne 40 ili neki preko – svestan je igrač Rajn Nekar Lovena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari