Nije Vels samo Bejl 1Foto: Starsport

U “ratu” za Svetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine nema malih i velikih rivala i bitaka, ali bi utakmica Velsa i Srbije, ove subote u Kardifu, mogla da odredi dalji tok borbe za prvo mesto u D grupi.

Ili čak da nagovesti ime konačnog dobitnika direktne mondijalske vize u konkurenciji ove dve ekipe i reprezentacija Austrije, Moldavije, Republike Irske i Gruzije.

Domaćin bi da se “vadi” za remije s Austrijom i Gruzijom, koji su prvog favorita smestili na treću poziciju, s dva boda manje (5) od Srba i Iraca, dok bi “orlovi” baš protiv polufinaliste nedavnog šampionata Evrope da se još više ušanče na vrhu tabele.

– Mislim da je ovo najvažnija utakmica za nas u novijoj istoriji i da bi mogla da odredi dalji put ka Rusiji – izračunao je kapiten srpskog tima Branislav Ivanović na jučerašnjem okupljanju reprezentaticaca pred put na Ostrvo i kasniji izlet u Harkov, na prijateljski susret s Ukrajinom.

Kada kažete Vels svi pomisle na Gereta Bejla, ali su saigrači asa Real Madrida na EP u Francuskoj izašli iz senke ovog rasnog golgetera.

– Mnogo su napredovali kao ekipa i više se ne zasniva sve na Geretu Bejlu. Nije Vels samo on – podvlači defanzivac Čelsija.

Ni odnos snaga dveju selekcija nije kao pre nekoliko godina, kada je Srbija glatko dobila tadašnji kvalifikacioni dvomeč sa “zmajevima”.

– Moramo da izbacimo iz glave prethodne dve utakmice sa Velsom. Tada su bili u procesu stvaranja ekipe, a sada mogu da pobede bilo koju selekciju na svetu. Ovog puta će nam biti mnogo teže – u pravu je Ivanović.

Vođa “orlova” nema veliku klupsku minutažu u nogama ove sezone, jer nije u prvom planu kod novog trenera Antonia Kontea, ali tvrdi da se ni to ni skorašnji problemi s povredom neće odraziti na njegove partije za Srbiju.

– Bio sam dve nedelje povređen, ali sada sam zdrav. Iskustvom i željom ću nadomestiti to što nemam kontinuitet utakmica, tako da mogu da kažem da sam potpuno spreman za subotu – obećava desni bek i(li) štoper.

“Orlovi” bez Vukovića, “zmajevi” bez Dejvisa

Na dan prozivke u trening centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi stručni štab je dobio još jedan otkaz, jer je odbrambeni igrač turske Konje Jagoš Vuković odustao zbog sveže povrede i tako se pridružio (iz istog razloga) precrtanom vezisti Benfike Ljubomiru Fejsi. Aleksandar Kolarov je došao u Beograd i treniraće sa ekipom, iako levi bek Mančester Sitija nema pravo nastupa zbog parnih žutih kartona. I velški selektor Kris Kolman ima problem, pošto se Totenhemov univerzalac Ben Dejvis nije još oporavio od ozlede zgloba. Zato je umesto njega naknadno pozvan Adam Metjuz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari