Nikako da utuvi: Zašto je Nikola Jokić prekorio Šakila O` Nila? (VIDEO) 1Foto: AP/Loren Elliott

Nikola Jokić je i ranije ubrao naklonost proslavljenog američkog NBA centra Šakila O`Nila, a naročito su simpatije MVP igrača za 2000. prema najboljem za 2021. i 2022. došle do izražaja posle podviga Denverovog asa na meču s Golden Stejtom.

Jokić, junak pobede šampiona u San Francisku, direktno je s parketa uključen u program TNT televizije, a tamo opet gromada od Šakila, četvorostrukog šampiona američke profi košarke, olimpijskog pobednika iz finala s Jugoslavijom u Atlanti 1996.

Posle razgovora s najboljim srpskim košarkašem o utikmici, u kojem je učestvovao i Čarls Barkli, još jedna legenda NBA, Šakil je zahvalio gostu.

„Spasiba“, prelomio je preko jezika uvek spreman za šalu Šakil.

„Ne, Šek, nije to, brate, ovo ti je već drugi put“, prekorio je Jokić s blagim osmehom svog slavnog prethodnika pod NBA obručima.

 

Ima taj njihov odnos predistoriju, naravno.

Pre tri godine, isto posle Denverove pobede protiv Golden Stejta, ali u Koloradu (114:104), kada je Jokić briljirao tripl-dablom (23 poena), Šakil je u istoj emisiji prvi put zahvalio Jokiću na ruskom.

„Spasiba, spasiba“.

 

„To je na ruskom, to je na ruskom“, ukazivao je Jokić, dok su s njegovim sagovrnikom počeli da se šegače u studiju zato što je pogrešio jezik.

„Moja greška. Izvinjavam se. On nije Rus? Mislio sam da je Rus“, pokušao je da se izvuče O`Nil.

„Ne, nisam Rus. Ja sam iz Srbije. Pa, znaš to…“, ponovo će Jokić.

Malo kasnije, u istoj sezoni, ponovo su razmenili po koju reč u programu.

Iz studija su zahtevali od Jokića da im na srpskom predoči kako se kaže „Šekil je lud“ (crazy).

 

Srpski as im je izašao u susret.

Legendarni centar je prihvatio šalu. Ukucao je u google translate kako se na srpskom izgovara „igraš odlično“.

Šou je nastavljen s prvom utakmicom ove sezone, u kojoj je šampion kod kuće uz Jokićev tripl-dabl (29 poena) savladao Lejkerse (119:107), tim s kojim je O`Nil osvojio svoje prve tri titule (2000-2002, četvrta s Majamijem 2006).

„Samo želim da kažem, brate, volim te, volim te“, poručio je Jokiću, koji mu je, uz opasku da je to vrlo dobro izgovorio na srpskom, odgovorio da za sledeći put smisli nešto novo.

 

 

Šakil se, ipak, vratio na staro.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari